**Önceki gün Afrika çöllerinden gelen toz bulutları bölgedeki illeri olduğu Batman’da da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çamura dönüşen araçlar oto yıkamacıların yolunu tuttu. Esnaflar işyerlerini, Belediye ekipleri kaldırımları temizledi.

 

ÇAMURDAN ARAÇLAR!
Suriye üzerinden gelen Afrika toz bulutları önceki gün etkiliği oldu Batman’da, araç ve işlerini çamur içinde bıraktı. Birçok araç sürücüsü, otolarını temizletmek için yıkamacıların yolunu tuttu. Toz bulutunun etkili olduğu Batman’da ikindi saatlerinde gökyüzünün kızıl renge dönüştüğü ve görüş mesafesinin düşmesi sürücüleri zor durumda bıraktı. Uzmanlar, astım hastası ve çocukların dışarı çıkmaması tavsiye etmesine yol açan toz bulutunun yağmurla dağıtınca, herkes rahat bir nefes aldı.


HER YER TOZ…

Yağışla birlikte toz bulutları dağılırken park halindeki araçları ise çamur kapladı. İşyeri camları toz içinde kalan esnaflar, gün boyu temizlik yaptı. Çamurun yağdığı kaldırımları da Belediye itfaiye ekipleri, temizledi. Esnaflar, kaldırımları yıkayan itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Batman’da etkili olan çamur yağışın işyerlerinin cam pencerelerini çamur içinde bıraktığını belirten bazı esnaflar; “Gün boyu temizlik yaptık” dediler. Yağış sırasında zor durumda kalan birçok yaya da kuru temizlemecilerin yolunu tuttu.

Editör: TE Bilişim