1965 ile 1975 Yılları arasında Batman’da görev yapan ilk lisenin Kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer, Batman Çağdaş TV’nin ‘nostalji’ programına konuk oldu. Sezer; “Batman'ı görmeyeli yıllar oldu. Gözümde tüten Batman’a gelmek istiyorum.”

“BATMAN'I GÖRMEK İSTİYORUM”
Gazeteci-yazar Arif Arslan ve fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan’ın sunduğu ‘Bir zamanlar Batman’ programına konuk olan Batman Lisesi kurucu Müdürü Gülpaşa Sezer, Batman’a olan özlemini bir kez daha dile getirdi. Çağdaş TV’de eski öğrencileriyle hasret gideren Sezer, “Tam 10 yıl süreyle Batman’da görev yaptım. Kütüphane ile dershanenin olmadığı dönemlerde bir çok öğrencimizi üniversiteye kazandırdık. O zamanlar Batman, Siirt'in şirin bir ilçesiydi. Şimdiler de merkez nüfusu 500 bini bulmuş. Eski öğrencilerimden sürekli davet aldığım Batman’ı görmek istiyorum. Batman’ı çok merak ediyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMLE İFTİHAR EDİYORUM”
Sezer, şöyle devam etti; “O dönemlerde okuyup bir çok meslekte kariyer edinen politikacı, doktor, öğretmen ve akademisyen olan öğrencilerimle gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. Onlar bir yere gelmişse kendimi dünyanın en mutlu insanı olarak görüyorum. Çalıştığımız dönemlerde imkanlar çok kısıtlıydı. O yokluk dönemlerinde öğrencilerim her şeye göğüs gerip zoru başarırlardı. Eski eğitimci kadromuzun da özverisi ile Batman’ın eğitimde başarı çıtasını hep yükselttik. Eğitimin yanında okulda tüm aktiviteler de birinciliği kimseye kaptırmayan öğrencilerimle gurur duydum. Onların gözlerinden öpüyorum. Hayatlarında başarılar diliyorum. Kısa sürede Batman’a gelip eski öğrencilerimle buluşmak istiyorum.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim