**Çağdaş WebTV’nin yayınına katılan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin; “Batman sadece potansiyeli ile değil, çalışkan insanlarıyla ve oluşturduğu istihdam imkanlarıyla ülkenin ekonomisine yaptığı katkılarla kendinden söz ettiriyor” dedi.

“GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”
Batman Valisi Hulusi Şahin, Çağdaş WebTV’nin canlı yayınına katılarak, Batman’ın 31. Yıldönümünü kutladı, yarınlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Batman’ın Güneydoğu’nun incisi olduğunu ifade eden Vali Şahin; “Batman’ı bilmeyen insanlar beklentilerini düşük tutuyorlar. Bu anlamda geldiklerinde bir çarpılmayla karşılaşıyorlar. Batman’a ilk kez gelen herkes bildiğinin ötesinde güzel bir ortamla karşılaşıyor. Batman’ın sadece modern yüzü ve potansiyeli değil, bunun dışında Batman çalışkan insanlarıyla, oluşturduğu istihdam imkanlarıyla ülkenin ekonomisine yaptığı katkılarla kendinden söz ettiriyor” dedi.

“MÜTHİŞ RAKAMLAR…”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “Yayınınıza bağlanmadan önce TPAO Genel Müdürü ile görüştüm. Yeni bir kuyunun müjdesini verdi. Müthiş bir kuyu. Günlük varil kapasitesi çok yüksek bir kuyu. Günlük petrol üretimi bölgemizde 40 Binlerin üzerine çıktı. Tüm zamanların rekoru bu rakam. Milli ekonomimize Batman büyük katkı sunuyor. Sadece TPAO ile değil tabi, mesela sadece Meyve-Sebze halimizde 7 bin kişi çalışıyor. Tüm bölgenin sebzesini meyvesini bizim hal esnafı veriyor. Bunlarla gurur duyuyoruz. Tekstil mesela 5-6 yıl içinde ortaya çıkmış. 30 Bin insan istihdam ediliyor ve ciddi ihracat rakamlarına ulaşmış bir sektör. Gıda ve inşaat malzemeleri sektörleri de ciddi ihracatlar gerçekleştiriyor. Tarım keza böyle. OSB hızla gelişim içerisinde. 8 Bin istihdama ulaştık, yapacağımız yeni yer tahsisiyle 25 Bin istihdam rakamlarına ulaşacağız. Bunlar müthiş rakamlar. Batman çalışan, üreten memleketine yük olmayan hatta yük alan kıymetli bir şehir. Bu şehirde görev yapmaktan onur duyuyorum.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim