**Pandemi döneminde tekstil firmalarının önlük, maske, tulum ve koruyucu ekipman malzemesi ürettiğine dikkat çeken Öztürk: “Bu zor süreçte çalışanların mağdur olmaması için esnek çalışma imkanı sunan bazı firmalar, ürettikleri kaliteli maskeleri Avrupa ülkelerine gönderildi” dedi.

“BATMAN, TEKSTİLDE
MARKASINI BULACAK”
Batman’da dört ay önce kurulan Tekstil Sanayici İşadamları Derneği, resmi rakamlara göre 25 bin kişiye istihdam sağlayan tekstil sektörünün Batman’ın ‘tekstil üssüne’ dönüşmesi için bir dizi projeyi hayata geçiriyor. Şubat ayında kurdukları TEKSİAD’ın hedefinin firmalar arasında işbirliğini sağlamak olduğunu belirten Başkan M.Ali Öztürk: “Her şeyden önce sektörümüzde oluşan sorunları el birliğiyle çözmek ve kurumsallaştırmayı artırmayı planlıyoruz. Markalaşmayı ön plana çıkararak kendi üretimimizi yapıp fason çalışmayı azaltmayı da düşünüyoruz. Kamu kurumları ve STK’larla beraber ortak projeler hazırlayıp işsizliğin yoğun olduğu şehrimizde istihdamı artırmayı hedefliyoruz. Hedeflerimizden en önemlisi şehrimizin bir tekstil kenti olmasıdır” dedi.

“MARKALARA ÜRÜN
YETİŞTİREMİYORUZ”
TEKSİAD Başkanı Öztürk, şöyle devam etti: “Şu anda tekstil firmalarının yüzde 90’ında fason üretimi yapılıyor. Zara, Coros gibi önemli onlarca firmanın ürün taleplerini karşılıyoruz. Batman’ın markasını da üreteceğiz. Tekstil sektöründe nitelikli iş gücü ve nitelikli yatırımcının etkisi oluyor. Batman yabancı yatırımcı için daha cazip bir yer. Güvenli bir şehir olduğu için birçok yatırımcı tekstilde Batman’ı tercih ediyor. Önümüzdeki süreçte uluslar arası tekstil markalarını ziyaret edip şehrimize davet etmeyi de planlıyoruz. Amacımız memleketimizde istihdam alanını daha da büyütmek.”

“PANDEMİ DÖNEMİNİ
İYİ DEĞERLENDİRDİK”
Pandemi döneminde Batman’daki tekstil firmalarının boş durmadığına dikkat çeken Başkan Öztürk, şöyle devam etti: “Bu süreçte önlükten maskeye, tulumdan koruyucu ekipmanlara kadar birçok malzeme üretimi, tekstil firmalarımızdan tarafından yapıldı. Tabiri caizse süreci iyi değerlendirmeye çalıştık. Esnek çalışma koşullarında tekstil çalışanları da mağdur edilmedi. Kısa çalışma ödeneği ile de birçok çalışanımız yararlanmış oldu. Valimiz Hulusi Şahin’in desteği ve İŞKUR Müdürü Besim Eviz’in taleplerimizi karşılamasıyla işimize odaklandık. Batman’da 19 Bin sigortalı, 6500’ü de İŞKUR destekli olmak üzere 25 Bini aşkın kişi bu sektörden ekmeğini çıkarıyor. Kumaş, iplik ve entegre tesislerinin açılmasıyla Batman OSB, tekstille daha da büyüyecek. Yeni tahsislerle birlikte 85 tekstil firması daha OSB’de hizmet vermiş olacak.”

Editör: TE Bilişim