*Esnaf, 1 Mart’ta başlayacak yeni dönemde korona virüs tedbirlerine daha çok dikkat edeceklerini ve eskiye dönmemek için tüm önlemleri alacaklarını belirtti. Vaka sayılarının neredeyse tekli rakamlara düşmeye yakın Batman’da, 1 Mart için umutlu konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusu Şahin; “Tüm çabamız 1 Mart’tan itibaren kısıtlamanın azaltılmasına yönelik” dedi.

ESNAF’TA GÖZLER MART’A ÇEVRİLDİ
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, 8- 14 Şubat'ta her 100 bin kişide 12,49 kişi ile Batman, koronavirüs vaka sayısı en az dördüncü il oldu. Bu verilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kabine toplantısı sonrası duyurduğu, il bazlı normalleşme takviminin 1 Mart’ta hayata geçirileceği açıklandı. Normalleşmeye mevcut tabloda en yakın illerden biri olan kentte ise lokanta ve kafelerde 'açılma' heyecanı başladı. Batman’daki  kafe ve lokantalara ateş ölçer getirilirken, sosyal mesafe uyarı etiketleri yapıştırıldı. Masalar arasında sosyal mesafe ise 1,5 metre olarak ayarlandı. Esnaf, 1 Mart’ı dört gözle beklerken, Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin de çabalarının kısıtlamanın öncellikle kalkacağı iller arasında Batman’ı da almak istediklerini söyledi. 1 Mart için umutlu konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili Şahin; “Tüm çabamız 1 Mart’ta itibaren kısıtlamanın azaltılmasına yönelik” dedi.

“NORMALLEŞMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”
Normalleşme sürecini dört gözle beklediklerini belirten lokantacılarından Baki Botan; “Batman’da korona salgınında vaka sayısında ciddi bir düşüş var. Bizim temennimiz; bir an evvel işyerlerimizde müşterilerimizi ağırlayalım, ekmeğimize bakalım. Sadece paket servis hizmeti veriyoruz. Bu da bizi kurtarmıyor. İşçilerimizin yarısını çalıştıramıyoruz. ‘Gel-Al’ ve ‘Paket Servis’ kapsamında tesisimizde hijyen kurallara uyuyoruz. 1 Mart için de ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Yapıyoruz da. İnşallah 1 Mart’tan sonra normalleşmeler başlayacak. Herkes rahat edecek, bir nefes alacak” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim