**Ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da sağlık personellerine yönelik aşılama çalışmaları sürüyor. Son 24 saatte 1600 sağlık çalışanı aşılanırken, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu da Eğitim-Araştırma Hastanesi’nde aşı yaptırdı. Pamukçu: “Sağlık çalışanlarının aşılama için yoğun başvurusu var. 6 Bin sağlıkçı aşılanacak” dedi.

BİR GÜNDE 1600 AŞILAMA
Çin’den getirilen ‘CoronaVac’ aşısı Batman’da da hızla aşılanıyor. Öncelikli grupta yer alan sağlık çalışanlarına yönelik aşılama kapsamında Batman’da son 24 saatte 1600 sağlıkçı aşı yaptırdı. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı oldu. Aşı süreciyle ilgili bilgi veren Pamukçu: “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da aşılama süreci başladı. Sağlık çalışanlarının aşılama konusunda çok yoğun bir başvurusu var. Dünden beri 1600 sağlık çalışanı aşılandı. Toplamda 6 bin sağlık çalışanı merkez hastaneler, ilçe hastaneleri, aile sağlık merkezlerimizde randevulu bir şekilde aşılanacak. Ayrıca özel sağlık kuruluşlarındaki sağlıkçılar da aşılanıyor” dedi.

“GÜVENLİ BİR AŞI”
Sağlık Müdürü Pamukçu, şöyle devam etti: “Bu aşıya bu devirde erişebilmek bir şanstır. Bu şansa ben de sahip olduğum için mutluyum. Daha sağlıklı bir hizmet vermek için öncelikle sağlık çalışanlarının sağlığını korumak gerekiyor. Bu hastalıktan biran önce kurtulup yeni normal hayatımıza dönmek istiyoruz. Bu tür bulaşıcı hastalıklarla baş etmek için aşı, olmazsa olmaz bir yöntem. Kullandığımız aşı çok güvenli bir aşı, aktif olarak virüse karşı kullanılan bir yöntem. Tüm Devlet büyüklerimiz bu aşıyı yaptırdı, hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Kendimiz ve sağlık çalışanlarına aşıladığımız aşıyı vatandaşlarımıza da öneriyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim