** Bir süre önce göreve başlayan Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul: “Yeni hastane yatırımı 200 yatak olarak düşünülmüş. Yatırım, proje aşamasında. Valimiz ve Milletvekilimizin desteğiyle hastanenin 800 yatak kapasitesine çıkarılması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

“HEDEFİMİZ; HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK”
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığından, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bir süre önce atanan Op.Dr. Sedat Özkul, Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. Gazetemiz yöneticisi Barış Arslan’ın ziyaret ettiği Genel Sekreter Özkul, kamu hastanelerinde hedeflerinin hizmet kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Kent gündemindeki sağlık yatırımlarıyla ilgili sorulara da yanıt veren Özkul, Güney Raman çevre yolu üzerinde 80 dönümlük alana yapılacak yeni hastane yatırımını yakından takip ettiklerini söyledi.

“NİTELİKLİ YATAK KAPASİTESİ ÖNEMLİ”
Yeni hastane yatırımının 800 yataklı olması için çaba sarfedeceklerini kaydeden Genel Sekreter Özkul: “Sağlık yatırımları İl Sağlık Müdürlüğümüzün sorumluluğunda. İşin işletme kısmı ise bizde. Yeni hastane 200 yataklı olarak düşünülmüş. Ancak hastane henüz proje aşamasında. Milletvekilimiz ve Valimizin destekleriyle hastanenin yatak kapasitesinin 800’e çıkarılması için yoğun çaba sarf edeceğiz. Sağlık Bakanlığı, nitelikli yatak kapasitesine önem veriyor. Batman’ın bölge illerine göre hastane yatak kapasitesi düşük. Yeni yatırım 800 yataklı olursa Batman, sağlık alanında rahatlar. Hastanenin yatak kapasitesini nitelikli olarak artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“SEMT POLİKLİNİKLERİ ÖNEMLİ”
Görev yaptığı Diyarbakır’da, ‘semt poliklinikleri’ projesini oturttuklarına da dikkat çeken Op. Dr. Özkul, şöyle devam etti: “Batman, hızla göç alan bir şehir konumunda. Bölge Devlet Hastanesi’nde günlük 5 bin hasta sağlık hizmetlerinden yararlanıyor. Özellikle kentin kenar semtlerine yönelik hedeflediğimiz semt poliklinikleri projesi, diğer kamu hastanelerindeki yoğunluğu da azaltacaktır. Semt polikliniklerinde 5-6 branşta sağlık hizmetinin verilmesi sağlanarak, nüfusun yoğun olduğu mahallelerdeki vatandaşlarımız ulaşım sorunu yaşamadan tedavi olabilecek. Bu projeyi kısa vadede gerçekleştirmek istiyoruz.”

“BATMAN’IN DOKTOR KADROSU İYİ”
Batman’daki hekim kadrosunun iyi düzeyde olduğunu da kaydeden Genel Sekreter Özkul: “Batman’da birkaç branş hariç tüm doktor kadroları mevcut. Batman, bu anlamda iyi noktada. Bizim de önceliğimiz eksik branşların tamamlanması yönünde olacak. Özellikle Çocuk Nörolojisi büyük ihtiyaç. Romatoloji branşı için de girişimlerimiz olacak” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim