** Risk altındaki çocukları kapsayan ‘Sokak Yıldızları Gençlik Merkezi’ projesi başladı. Programda konuşan Vali Ahmet Deniz: “Kültürümüze sahip çıkan, daha bilgili ve kültürlü çocuklar yetiştirmeliyiz” dedi.

BATMAN’DA 2.112 ÇOCUK RİSK ALTINDA
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği, İlim Yayma Cemiyeti Batman Şubesi tarafından yürütülen ‘Sokak Yıldızları Gençlik Merkezi’ projesinin açılışı Öğretmenler Evi konferans salonunda yapıldı. Programa Vali Ahmet Deniz, Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Davut Okçu ve bazı STK temsilcileri katıldı. 55 kişilik çocuk, grubu proje kapsamında giydirildi. Proje hakkında bilgi veren Spor İl Müdürü Halil Eren, Batman’da 2112 çocuğun sokakta risk altında çalıştığını belirterek: “Projenin amacı Batman merkezde ikamet eden ve sosyal dışlanmışlık riski taşıyan, madde bağımlısı olan ve sosyo kültürel açıdan çağın gerisinde kalmış 12-20 yaş grubundaki çocuklarımızı eğitim, spor, sosyal, kültürel ve sanatsal aktiveler ile sokaktan korumak” dedi.

“BİLGİLİ-KÜLTÜRLÜ ÇOCUKLAR YETİŞMELİ”
Daha sonra söz olan İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Davut Okçu ise: “Nüfusumuzun çok olması önemli değil. Topraklarımızın verimli olması, eğitimli insan bilgi teknolojilerine haiz bir nesil yetiştirmektir. Bu projemiz sokakta çalışan ya da sokağa terk edilmiş çocuklar için Bakanlığa sunduğumuz ve kabil edilen bir projedir. Katkılarından dolayı başta Vali Ahmet Deniz olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ederiz” dedi. Programın sonunda söz alan Vali Ahmet Deniz de şunları söyledi: “Gençlerimiz mutsuz. Çünkü maneviyat yok olmuş durumda. Her şey madde değil. Maneviyat ve kültür olmazsa bir şeyler eksik kalır. Milli ve manevi değerlerimize, kültürümüze sahip çıkan daha bilgili ve kültürlü çocuklar yetiştirmeliyiz. O nu yapmazsak 15 Temmuzlar yaşanır. Burada STK’lara çok iş düşmektedir. Bizde destek vermeye devam edeceğiz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim