Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde 8 yıldır çalışan site lojmanları çevre düzenlemesi işinde çalışan 11 kişi, müteahhit firmanın değişmesiyle işlerinden oldu. İşten atılan işçiler: “Hiçbir gerekçe gösterilmeden 8 yıllık emeğimize bakılmadan işten çıkarıldık. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dediler.

İŞÇİLER HAK ARAYIŞINDA
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü Park-Bahçe Bakım işi kapsamında site lojmanlarının çevre düzenlemesinde çalışan 11 kişinin gerekçesiz işten çıkarılması tepkilere neden oldu. Batman Çağdaş’ı ziyaret eden işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Ahmet Deniz ve Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin’den destek istedi. Zor durumda olduklarını belirten 11 işçi: “Türkiye Petrolleri’nin Park-Bahçe işi kapsamında site lojmanlarının çevre düzenlemesi işinde çalışıyoruz. 8 Yıldır işimizin başındaydık. Yaklaşık 40 personelle görevimizi yapıyorduk. Ancak müteahhit firma değişince hiçbir gerekçe gösterilmeden 11 kişi işten çıkarıldı” dediler.

“İŞİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ”
İşten çıkarılan Erkan Yetkin, Metin Benice, Serkan Yetkin, Latif Saçan, Musa Özdeniz, Erkan Turan, Gürsel Benice, Ayhan Aydın, Mehmet Çağkış, Faysal Adsan ve Cealettin Karataş: “Hepimiz evli ve çocuk sahibi insanlarız. Geçim sıkıntısının olduğu bir süreçte bizi gerekçesiz bir şekilde işten çıkardılar. Müteahhit firma ya da başka kimseyle sorunumuz yok ama bu listelerin sorumlu idari amir tarafından hazırlandığını öğrendik. İşten çıkarılacak kişileri kim, nasıl belirliyor? Sorunumuzu il yöneticilerine aktardık. Bu konuda TP Bölge Müdürü sayın Mustafa Demir de yanımızda. Yetkililerden isteğimiz bir an önce işimize dönmemizi sağlamaları” diye konuştular. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim