**Pandemi sürecinin başından bu yana fedakarca görev yapan 6000 çalışana hizmet veren Sağlık çalışanları sayesinde Batman’ın ‘Mavi’renk kategorisinde bulunduğuna dikkat çeken Vali Hulusi Şahin; “Sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmaları sonucu salgının seyrini değiştirdik. Bu mücadelenin başarıya ulaşmasında en büyük pay sağlık çalışanlarımıza ait” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI SAYESİNDE BAŞARDIK”
14 Mart Tıp Bayramı’nı Korona virüs gölgesinde geçiren Batman’daki sağlık çalışanlarının, salgınla ön saflarda mücadele ettiğini söyleyen Vali Hulusi Şahin, “6000 Sağlıkçımıza çok şey borçluyuz” dedi. Sağlık çalışanlarına “Sayenizde başardık. Batman size minnettar” diyen Vali Şahin, şunları kaydetti: “Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını, bir çok ülke ve Türkiye’de ciddi sonuçlar doğururken şehrimiz Batman, Covid-19 virüsünün sarsıcı etkisini en fazla yaşayan iller arasında yer aldı. 2020’nin yaz aylarında virüsün yayılma hızı ve vaka sayılarında Batman adeta kırmızı alarm veriyordu. Salgına karşı bir seferberlik başlattık ve kentin bütün potansiyeli devreye sokuldu. Valilik ve Belediye çalışanlarından Emniyet mensuplarına kadar Batman’daki tüm kamu personeli çalışmalara dahil edildi.”

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ PAYI BÜYÜK”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Aldığımız sıkı tedbir ve denetimlerle birlikte hastalığın seyrini değiştirmeyi başardık. Covid-19’a karşı yürütülen bu mücadelenin başarıya ulaşmasında en büyük pay ise sağlık çalışanlarımıza ait. Memurundan temizlik görevlisine, eczacıdan hasta bakıcıya, hemşireden uzmana bu iyilik ordusu, halkımızın sağlığı için ter dökerken gün oldu şehit verdi, gün oldu anlaşılamadı ve hak etmediği tepkilerle karşılaştı. Ancak onlar yılmadı ve Batman’ın kaderini değiştirdi.”

“BATMAN SİZE MİNNETTAR”
Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Vali Şahin, “28 Yaşında aramızdan ayrılan Yasemin Çolak hemşireye, hastaları iyileşsin diye ev ev dolaşırken şiddete maruz kalan doktor Emrah Yıldızkılıç’a, yüzlercesi virüsten etkilense de hayatını riske atıp Batman için ter döken 6000 sağlık çalışanına çok şey borçluyuz. Tüm sağlık çalışanlarına şahsım ve Batman halkı adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayenizde başardık. Batman size minnettardır. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim