**MÜSİAD Batman Şubesi’nin Dost Meclisi’ne konuk olan Vali Hulusi Şahin, değerlendirmelerde bulundu. Batman’ın ekonomik potansiyeline dikkat çeken Vali Şahin; “İkinci OSB, 6 bin dönümlük devasa bir alan üzerine kuruluyor. Bu alanın devreye girmesiyle birlikte Batman sanayicisinin arsa talepleri tamamen karşılanmış olacak” dedi.

“KOZLUK İLÇESİNE DE OSB DÜŞÜNÜYORUZ” 
MÜSİAD Batman Şube Başkanı  Alaaddin İraz’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda konuşan Vali Hulusi Şahin, son yıllarda yaşanan pandemiye rağmen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişletme çalışmalarıyla birlikte Batman’da ciddi bir istihdam yaratıldığını ifade etti. OSB’ye ilave edilen son etapta 70 parselin yatırımcıya tahsis edildiğini ifade eden Vali Şahin; “ “İkinci OSB için çalışmalar devam ediyor. 6 bin dönümlük devasa bir alan üzerine kuruluyor. Bu alanın devreye girmesiyle birlikte Batman sanayicisinin arsa talepleri tamamen karşılanmış olacak.  Ayrıca Kozluk ilçesinde de bir OSB’yi kurmak için çaba sarf ediyorum. Organize sanayiler, kent için bir motor güç konumundadır ” dedi. 

“TURİZMDE YATAK KAPASİTESİ ARTMALI”
İşadamlarına hitap eden Vali Şahin, şöyle devam etti; “İlimizde tekstil sektörü ciddi anlamda gelişme göstermektedir. Bu sektördeki istihdam oranı oldukça yüksek, her gün artmaya da devam etmektedir. Bunun yanında Hasankeyf ilçemizdeki detayların tamamlanmasıyla birlikte bir turizm patlaması yaşanacağını düşünüyorum. Bunun için de Batman merkez ve Hasankeyf’te turizm yatak kapasitesini artırmamız gerekiyor. Bu konuda sizlere de iş düşüyor” diye konuştu.  Konuşmaların ardından iş insanlarının sorun ve taleplerini dinleyen Vali Şahin, Valilik ve Belediye tarafından ilimizde yürütülen hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim