Ak Parti İl Başkanı Avukat Akif Gür, Cumhurbaşkanlığı nezdinde oluşturulan ve Hasankeyf’te incelemelerde bulunan heyetin ziyaretini değerlendirdi. İl Başkanı Gür: “Heyetin ziyareti her açıdan yararlı geçti. Küçük Saray’a yönelik yeni bir proje değerlendiriliyor. Ayrıca ilçeye 50 hektarlık yeşil alanın yanı sıra Millet bahçesi kazandırılacak” dedi.

“SORUNLAR HIZLA ÇÖZÜLECEK”
Bir süre önce Hasankeyf’in yeni yerleşim birimi ile baraj suları dışındaki tarihi alanlarda incelemelerde bulunan üst düzey heyetin gezisini değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Av.Akif Gür, ‘Hasankeyf’in tüm sorunları inşallah çözüm bulacak’ dedi. Hasankeyf’teki taşınma işlemlerinin dünya çapında olduğunu belirten İl Başkanı Gür: “Dünyaya örnek olabilecek bir şekilde en önemli tarihi eserler Hasankeyf’teki arkeoparka taşındı. Bir takım eksiklikler vardı, bunların çözümü için de sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla oluşturulan heyet, Hasankeyf’te geniş çaplı incelemelerde bulundu. İlçemizin tüm sorunlarını Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte aktardık. Küçük Saray’da su sızıntısı önlendi, orası için şimdi farklı bir proje üzerinde duruluyor. Şap vadisiyle ilgili kısmın turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışmalar yapılmasını talep ettik. Yamaç Külliyesi olarak belirlenen alanın ulaşımı için de bir çalışma yapılmasını talep ettik” dedi.

“HASANKEYF YEŞİLE BÜRÜNECEK”
Yeni yerleşim birimindeki kanalizasyon sorunundan içme suyuna dek mevcut sorunların çözümü için ilgili kurumların çalışmalara başladığını ifade eden Başkan Gür, ilçenin yeşil örtüye kavuşması için de yoğun çalışmaların olduğunu kaydetti. Hasankeyf’te yaklaşık 50 hektarlık alanın yeşil alan olacağını belirten Gür, şöyle devam etti: “Yeşillendirme çalışmalarının bir bölümü başladı. 50 Hektarlık alan yeşil alan için ayrıldı. Bunun yanı sıra baraj gölü kıyısında bir Millet Bahçesi için de çalışmalara başlanacak. Heyetimizin ziyaretinde Cumhurbaşkanımızla telefon görüşmesi yaptık. Tespit edilen sorunları bir kez daha aktardık ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili tüm kurumlara görevlendirmeler yapıldı.”

“SOSYAL KONUTLAR YAPILACAK”
Hasankeyf’te farklı nedenlerden ötürü hak sahibi olamayan ilçe sakinleri için sosyal konutlarla ilgili çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekleyen İl Başkanı Gür: “Farklı nedenlerden ötürü Hasankeyf’te ikametini belirli kriterlerden ötürü belgelemeyen sakinler için TOKİ tarafından sosyal konut yapılması için değerlendirme çalışmalarına başlanacak. Bunun yanı sıra ilçe merkezindeki içme suyu sorunun çözümü için de çalışmalar başlayacak. Nermi deresi diye adlandırılan bölgeden suyun ilçeye verilmesi sağlanacak. Yine bölgede Şanlıurfa’dan sonraki en büyük müze konumundaki Hasankeyf Müzesi’nin eksiklikleri giderilecek. Altyapı kanalizasyon sorununun giderilmesi için de çalışmalar yapılacak. Saydığımız tüm eksiklikler giderildiğinde Hasankeyf her yönüyle bir cazibe merkezi olacak. 17 Eylül’de bir toplantı daha düzenlenecek. O tarihe kadar yapılacak tüm çalışmaları yeniden Cumhurbaşkanımıza aktaracağız” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim