** Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ilaç ve reçete yolsuzluğu yapanlara yönelik 8 il’de eş zamanlı operasyon düzenledi. 3.5 Milyon TL’lik yolsuzluk operasyonunda 38 kişi gözaltına alındı.

 

15 BİN 270 SAHTE REÇETE

Doktorlar adına sahte reçeteler oluşturarak, ilaç ve reçete yolsuzluğu yaptıkları belirlenen kişilere yönelik Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Batman, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Balıkesir, Mersin ve Denizli’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 15.270 adet sahte reçete düzenlendiği, düzenlenen sahte reçetelerin Batman’da faaliyet gösteren 15 farklı eczaneden karşılandığı ve devlete yüklenen kamu zararının yaklaşık 3.500.000 TL olduğu belirlendi.

 

38 GÖZALTI
Batman Emniyet Müdürlüğü, operasyonla ilgili şu açıklamada bulundu: “Doktorların hastane ve reçete işlemlerinde kullandıkları programlar üzerinden, Sağlık Kuruluşlarından bağımsız adreslerde, adına reçete düzenlenen şahısların bilgisi olmaksızın 3’üncü şahıslar tarafından reçete düzenlenerek gerçekleştiği, usulsüz olarak düzenlenen elektronik reçetelerin eczaneler aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna fatura edildiği anlaşılmıştır.  Soruşturma kapsamında suça karıştığı anlaşılan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik 8 ili kapsayan eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde 5 adet Laptop ile 6 adet masa üstü bilgisayarlara ait hard disklere el konulmuş, 38 şüpheli şahıs yakalanıp gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilmiştir.”

 

Editör: TE Bilişim