KALABALIK TOPLULUK KATILDI
Şehrin kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, meslek odaları, kooperatif ve özel sektör temsilcileri ile Batman’ın tanınmış simalarını Güngör Palas Düğün ve Davet Salonu’nda bir araya getiren organizasyon, ulusal gazete ve televizyonlardan çok sayıda haberci ve yerel medya temsilcileri tarafından da takip edildi. Vali Şahin’in öncesi kürsüye davet edilen Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, lansman programı için ‘Batman’ın onur günü’ diyerek, kente kazandırılan çalışmalarda üzerine düşen görevi yerine getirdiklerine dikkat çekti.

TANITIM FİLMİ
Yemek sonrası gösterilen ‘Birlikte Başardık’ tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Vali Şahin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça vurguladığı terörle her alanda mücadele kapsamında, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla hali hazırda yürüttüğümüz Batman Valiliği görevine ek olarak Batman Belediyesi’nin yönetimini de üstlendik. Tanıtım filminde bizden önceki dönemi hatırlama fırsatımız oldu. Göreve başladığımızda Belediyenin tüm kaynaklarının tüketildiğini ve elle tutulur tek bir somut proje, hizmet ya da yatırımın olmadığını gördük” dedi.

“İMAR VE DÖNÜŞÜMDE DEVRİM”
Batman’da yıllarca ihmal edilen imar sorununu 1 yıl içinde çözdüklerini belirten Şahin; “İlk etapta bin 50 ikinci etapta bin 189 hektar alanın imar planlarını yaptık. Bu toplamda Batman büyüklüğünde bir alana tekabül ediyor. Bu alanı; depreme dayanıklı, 800 bin nüfus için yeterli, 6 kattan fazlasına izin vermeyen yatay mimari anlayışıyla, sosyal donatı ve yeşil alanları belirlenmiş biçimde planladık. Körik ve Tilmerç’te plan değişikliğiyle bölgeyi 140 bin kişinin yaşayabileceği hale getirdik. Burada kentin bütün ihtiyacını karşılaması için kuzey ve güneyi birbirine bağlayacak mevcut yollardaki trafik yoğunluğunu azaltacak, 40 metre genişlikte kuşak yolu için trafik aksı belirlendi. Bu yol imar alanının kuzeydoğusundan geçerek güneyde TPAO Bulvarı ile Batman-Siirt karayolu kavşağına kadar ulaşacak. Demokrasi, Turgut Özal ve TPAO bulvarlarına alternatif olacak. İmar ve kentsel dönüşümde devrim niteliğinde adımlar attık.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIK”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “İluh’u Batman’ın cazibe ve çekim merkezi haline getirmek için kolları sıvadık. İluh Deresi’nin Islahı ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ni başlattık.Kaderine terk edilen ve yaydığı kötü kokular ile çöp yığınları ile şikayet konusu olan İluh, başlattığımız değişim ve kararlılığın marka projelerinden olacak. Artık sel taşkınlarında can kayıpları yaşanmasına da geçit vermeyeceğiz. Islah çalışması başlattığımız İluh’ta dönüşüm projesinin birinci etabı için ilk kazma vuruldu. Bu projede şehir merkeziyle 500 yataklı Devlet Hastanesi arasında yeni bulvarlar, parklar, sosyal yaşam alanları ve spor tesisleri yükselecek. Lansmanı yaptık. Dönüşüm kapsamında anlaşma sağlanan hak sahiplerine ödemeleri yapıldı ve binaların yıkımına başlandı” dedi.


“ASFALT VE KALDIRIMDA TARİHİ REKOR”
2020'de 143 bin ton asfalt serimiyle rekor kırdıklarını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: “2021'de 160 bin ton asfalt serimiyle kendi rekorumuzu kırdık. 2021’de 19 km uzunluğunda 112 yeni imar yolu açtık. 40 km uzunluğunda 174 yolu yeniledik. Son 1 yılda 200 bin metrekare kaldırım hedefiyle çalıştık. 2020’de 450 bin metrekare kilitli parke taşı serimi gerçekleştirdik. 2021’de üstüne 350 bin metrekare ekledik. 800 bin metrekare kilitli parke taşı Batman tarihi boyunca yapılan çalışmayı geride bıraktı. Teknoloji ve estetiği bir araya getiren bulvarlar, çekim merkezi sokaklar için çalışıyoruz. 3 bin 700 metrelik 25 metre genişliğe sahip alanda yol, kaldırım, trafik düzenlemesi, ışıklandırma ve peyzajla Ahmet Arif Bulvarı 4. Etap Vizyon Projesi Batman’da kent estetiğine değer katıyor. Sanatseverlerin yeni adresi Sanat Sokağı oldu. Peyzaj ve ışıklandırmalarla baştan aşağı değişen sokak adının hakkını veren bir yapıya kavuştu.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim