*Batman-Siirt Çevre yolu olarak bilinen TPAO Bulvarında gün geçmiyor ki kaza olmasın. Son 1 ayda 6 kişinin hayatını kaybettiği bulvarda önceki akşam bakkala gitmek isteyen ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Songül Acar’a özel bir otomobil çarptı. Talihsiz öğrenci olay yerinde hayatını kaybetti.

*Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kaza sonrası acılı babaya sarılarak teselli etti. Peşpeşe ölümlü kazaların yaşandığı bulvarda gereken önlemlerin alınacağını söyleyen Emniyet Müdürü Kıraç, “Bu güzergahta üst geçit başta olmak üzere gerekli önlemler alınacak ve bu kazalara artık ‘dur’ diyeceğiz” dedi.

SONGÜL, ORTAOKUL ÖĞRENCİSİYDİ

TPAO Bulvarı bu kez 13 yaşındaki Songül Acar’a mezar oldu. Son 1 ay içinde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve ‘ölümlü bulvar’ olarak bilinen Batman-Siirt çevre yolunun güzergahı olarak adlandırılan TPAO Bulvarında önceki akşam 21.00 sıralarında bakkala gitmek isteyen 13 yaşındaki Ziyagökalp Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Songül Acar’a sürücüsü tespit edilemeyen 34 LK 8453 plakalı araç çarptı. Kazada ağır yaralanan talihsiz Songül, olay yerinde hayatını kaybetti. 8 çocuk babası Mehmet Şah Acar, küçük kızı Songül’ün ağabeyi ve diğer aile fertleri ile Korık mahallesindeki yakınlarının misafirliğine gittiğini belirterek şunları söyledi : “Sağlık mahallesinde oturuyoruz. Kazanın olduğu saatte çocuklarım, yakınlarımızın ziyaretine gitmişti. Songül, bakkala gideceği sırada yolun karşı tarafına geçerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Kızımdan önce yine bu güzergahta son haftalarda 5 kişinin hayatını kaybetmesi acımızı ikiye katlıyor.”

EMNİYET MÜDÜRÜ, ACILI BABAYI TESELLİ ETTİ

Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırılan ve otopsi yapıldıktan sonra Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Gökdoğan (Cimzerke) köyünde ailesinin gözyaşları arasında toprağa verilen küçük Songül’ün cenaze töreninde bazı yakınları sinir krizleri geçirdi. Bölge Devlet Hastanesi morgu önünde acılı baba Mehmet Şah Acar’a sarılarak teselli eden Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç; “Olaydan duyduğum üzüntüyü anlatamam. Küçük kızımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. TPAO bulvarı maalesef son aylarda bazı vatandaşlarımızın hayatına mal oldu. Buraya üst geçit ve diğer gerekli tedbirler neyse yapılacak. Küçük kızımız Songül’e Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Öte yandan TPAO bulvarında oturan sakinler de, kazanın yaşandığı yere gelerek tepki gösterdi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden üst geçit talebinde bulundular. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim