Batmanlı futbolseverleri Belediye-Petrol maçı heyecanı sardı
Bu maç kaçmaz!
* 3.lig 5. grupta zirve mücadelesi veren Batman’ın iki temsilcisini karşı karşıya getirecek karşılaşma bu pazar 16 Mayıs şehir stadında. Zirveden kopmak istemeyen iki tarafın zevkli ve çekişmeli geçmesi beklenen 90’da centilmenliği elden bırakmamaları herkesin temennisi.
MAÇA İLGİ
Bu sezon mücadele ettikleri 3.lig 5.grupta zirveyi hedefleyen Batman’ın iki ekibi, Pazar günü kozlarını oynayacak. Geçen hafta aldığı Kilis galibiyetiyle Petrolspor’un önüne 2 puan farkıyla geçen Turuncu-Mavili ekip Belediyespor, kötü gidişata ‘dur’ dedi. Haftalar sonra galibiyetle buluşan ve zirveye ortak olan Belediyespor’da hesaplar üç puan üzerine kuruldu. Belediyespor Basın Sözcüsü Recep Kavuş, iki takım arasındaki mücadelede centilmenliğin ön planda tutulacağını söyledi. Kardeş takım Petrolle 90 dakikalık mücadelede iyi futbolu da ön planda tutacaklarını belirten Kavuş, “Batman’a yakışan görüntüler bu Pazar 16 Mayıs şehir stadına yansıyacak. Futbolseverleri bu hafta sonu maça bekliyoruz. Hak eden kazansın. İki takımın arasını kimsenin bozmaya hakkı yok” dedi. Öte yandan Turuncu-Mavili ekipte kart cezalısı Yunus ve Yücel’in Petrol karşısında forma giymeyeceği öğrenildi.
“KAZANAN BATMAN OLACAK”
Batman Petrolspor Genel Kaptanı Recep Başalak, dört haftadır sürdürdükleri çıkışlarını lig sonuna kadar devam ettirmeye kararlı olduklarını söyledi. Pazar günkü müsabakada da kardeş iki takımın arasındaki mücadelenin centilmenlik kuralları içinde inandığını belirten Başalak, şöyle devam etti; “İki ekibinde zirve mücadelesi var. İlk yarıda eksiklerle kardeş takımın karşısına çıktık. Onlar galibiyeti hak etmişti. İkinci yarıdaki maç daha farklı olacak. Çünkü bizde en azından kardeş takımımız kadar iddialıyız. Sonuç ne olursa olsun, kazanan Batman olacak. Batmanlı futbolseverleri bu zevkli ve çekişmeli müsabakaya davet ediyoruz. Belki de sezonun en güzel maçlarından biri olacak. Taraftarın yanı sıra il yöneticilerimizi de tribünlerde görmek istiyoruz. İki güzide ekibimizin amacı da Batman’ı futbolda layık olduğu yere getirmektir. Her zaman centilmenliği ön planda tutan bir kulübüz.”
************
FB kongre üyesi Kızılcık, yurt dışında bile maçları kaçırmıyor
ARSENAL MAÇINDAYDI
Fenerbahçe kongre üyesi olan Batman Valisi Recep Kızılcık, büyük sempati duyduğu sarı-lacivertli ekibi yurt dışı deplasmanlarında dahi yalnız bırakmıyor. Şampiyonlar liginde mücadele eden Fenerbahçe’nin iki hafta önce İngiltere-Londra’daki maçına giden Vali Kızılcık, şimdi de Porto ve Dinamo Kiew maçlarını bekliyor. Fener’in Porto maçını kazanması halinde Ukrayna’ya gideceğini belirten Vali Kızılcık, “10 gün önce Londra’daydım. İyi bir hava yakalayan Fener’in şampiyonlar ligi grubundan çıkacağına inanıyorum. Arsenal’la yakalanan başarı Galatasaray karşısında da sürdü. Porto maçının sonucuna göre Ukrayna’da gitmeyi düşünüyoruz” dedi. Öte yandan Galatasaray galibiyetiyle moralinin yerinde olduğu gözlendi.