Her ölüm elbette üzücüdür, ancak yakın akrabaların vefatı daha da derindir kuşkusuz…

Yaşı 80’e merdiven dayayan Veysi Akbulut dayımızı geçtiğimiz hafta kaybettik.

Bu vesileyle tüm ölmüşlerinize ve ölmüşlerimize Allah’tan rahmet dileyerek, Veysi dayı’dan az da olsa söz etmek istiyorum.

 

Kendisi uzun yıllardır sağlık problemleri yaşıyordu…
O’nu bazen Diyarbakır’daki hastanelerde bazen de evinde ziyaret ederdik. Geçtiğimiz hafta gelen vefat haberiyle cenazesine katıldığımız Veysi Akbulut’u ebediyete uğurladık.

 

Bismil-Barava yöresinde Hacı Ahmet Akbulut’un oğlu Veysi Akbulut, tıpkı babası gibiydi... Eli açık, gönlü zengin, dobra ve mert bir adamdı… Onu tüm Barava ve Bismil halkı Veysi’ye Meyrem’e olarak tanıyordu…

 

Ona herkesin büyük sevgi ve saygısı vardı. Çünkü o çocukla çocuk, büyükle büyüktü... Sofrası hep yerde, her yönüyle adam gibi adamdı Veysi dayımız...

 

Veysi dayıya özel sevgi beslememdeki en büyük pay ise rahmetli Sosun annemi çok sevmesiydi… Güzel bir özelliği ise akrabalar arasındaki iletişimi sağlamasıydı. İlerleyen yaşına rağmen hiçbir taziyeyi kaçırmazdı...

 

Dolu dolu geçen ömründe Bismil ve Diyarbakır’daki esnaflığının yanı sıra bir süre Almanya’da da çalışmıştı.

 

Bismil’de mütevazi dükkanında babam rahmetli Hacı Hüseyin Arslan’la birlikte kendisini ziyaret ettiğimizde bizi her zaman sıcak karşılardı…

 

Şu hayatta çoğumuzun idolü olan insanlar vardır. Veysi dayı da benim idolümdü… Yeri geldiğinde otoriter, yeri geldiğinde espirili yönü ortaya çıkaverirdi. Saygınlığı vardı, sevenleri vardı.

O’nu hep güzel yönleriyle hatırlayacağız…

Sevenlerine sabırlar diliyorum…

Mekanı cennet olsun.

 

***

PTT EZİYETİ…

PTT Batman Şubesi’nin Turgut Özal Bulvarındaki iki katlı yerinde sürekli izdiham, sürekli kuyruklar oluşuyor.

 

Memurlarının özverili çalışmasına rağmen hep aynı görüntü hep aynı sıkıntılar yaşanıyor…

Birçok ödemenin yapıldığı PTT’de bankamatiklerde çoğu zaman para bile kalmıyor. Hal böyle olunca vatandaş mağduriyet üzerine mağduriyet yaşıyor.

Yığınla işlemin yapıldığı PTT Şubesi nihayet Şafak mahallesinde modern bir binaya kavuşacak. Yeni yatırımın ihalesi tamamlandı diye biliyoruz.

Ancak ne yazık ki memlekette yatırımlar kaplumbağa hızıyla ilerlediğinden kaygılar da haklı yere artıyor.

 

İzdihamlar nedeniyle ‘sıra’ beklemekten fenalık geçiren yurttaşların en büyük beklentilerinden biri yeni PTT binasının bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi… Yıllardır yoğunluktan S.O.S veren PTT Şubesi’nin yeni hizmet binasının süresinde tamamlanıp hizmete girmesini temenni ediyoruz.