Batman büyüyor, kabuğuna sığmıyor amma..!

Maalesef sorunlar da gündemden düşmüyor.

Hastaneler, Tüpraş sorunu, İstihdam… gibi

Başta da yazdığımız üzere Petrol Şehri Batman büyüyen bir şehir. Her yıl nüfusu hızla artan kent olarak, sağlık yatırımları da bu denli gelişmesi gerekirken ne yazık ki biraz kaplumbağa hızında gelişim kaydediyor.

Kadın Doğum hastanesinin yeni yerinin hala faaliyete geçmemiş olması,

Bölge hastanesinin fiziki imkanlarının bölgeye hitap etmesi nedeniyle yetersiz kalması,

Araştırma hastanesinin olmaması kentimiz için bir eksiklik.

Hatırlanacağı üzere kentimiz bir dönemler sağlık turizmiyle gündeme gelmişti. O dönemler Kuzey Irak- Batman hattı sağlık turizminde önemli bir dinamikti. Şuan kapıda yaşanan sorunlar ve güvenlik sorunu nedeniyle sağlık sektörümüzde bir duraksama yaşanmıştı.

Sağlık alanında yapılan yatırımlar beraberinde istihdam oranlarını olumlu yönde etkiliyor.

Kentimizin acilen tıp fakültesine, bu biraz zaman alır diye düşünüyorsak en azından Araştırma Hastanesi sorunuyla belki kentimizin hastane yükü bir nebze de olsa hafifler.

Gelelim Tüpraş sorununa.

Batman halkı ve tüm STK’ları ortak karar alma açısından takdiri her zaman toplamıştır.

Geçtiğimiz gün, Tüpraş yetkilisinin talihsiz açıklaması sonrası kentimizde tek ses yükselmişti.

Burada hem toplum hem STK’lar ortak akılla hareket edince ve özellikle iktidar partisi AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in duruşu bu memleketin sahipsiz olmadığını herkes duydu ve görmüş oldu.

Milletvekili Ziver Özdemir’in duruşunu takdir etmeliyiz, böyle bir çıkış bu kentin yatırım kaybını engellemek için gerekliydi. 

Milletvekili Özdemir’in Batman Milletvekili Ziver Özdemir bakın neler söyledi:

 “Batman Rafinerisi, ekonomimizin dinamosudur. Genel Müdürün açıklamaları kastı aşmıştır. Tüpraş’tan Batman’a yeni yatırımlar bekliyoruz” demişti. Bunun sonrasında ise Tüpraş Genel Müdürünün bir geri adımı oldu.

Gazetemiz olarak bu konuda haber şöyleydi: Batman ‘şok’ etkisi yaratan Tüpraş Rafinerisinin kapatılabileceğine yönelik açıklamalar Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda da gündem oluşturdu. Komisyon Başkanı Mustafa Elitaş, medyada yer alan ‘kapatma’ açıklamalarının ardından Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ile Batman Ak Milletvekili Ziver Özdemir’e söz verdi. Komisyonda sözlerine açıklık getiren Genel Müdür Yelmenoğlu: “Batman Rafinerisi’nin hem bölge ekonomisi hem de Batman ekonomi için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Koç Topluluğu olarak kısa vadeli düşünmüyoruz. Nitekim özelleştirmeden beri yaptığımız yatırım 600 Milyon liranın üzerinde. Dolaysıyla kapatılması düşünülen bir rafineriye bu denli yatırım yapılmayacağını takdirlerinize bırakıyorum. Bizim paylaştığımız bilgilendirmeyi rekabeti bozacak uygulamalar ve ek maliyetlerin olacağını göstermek için yaptık” dedi.

Batman Çağdaş bu konunun sıkı takipçisi oldu.

Bu anlamda memleketimizin gelişimi için hep bir bütün ve tek ses olmayı sürdürebilirsek,

Yatırım,

İstihdam,

Eğitim araştırma hastanesi ve birçok konuda gelişme kaydetmiş oluruz.