Bu kent yararına atılan her olumlu adımı desteklemeyi görev biliyorum.

Kim bu kent için taş üstüne taş koyar, bir sorununu çözerse, sadece takdir ederiz…

Bugün kentimizin yarınları ve insanlarımızın sağlığı adına olumlu bir gelişmeden söz etmek istiyorum.

Uğruna mücadeleler verdiğimiz, sayısız girişimlerde bulunduğumuz bir sorun vardı. O sorun aşıldı…

Batman kamuoyunun ve toplumun dinamik gücü olan sivil toplum kuruluşlarımızın da arzuladığı gelişme yaşandı…

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, tüm kentlerdeki eski şehir statlarının, ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi talimatları kapsamında Batman 16 Mayıs Şehir Stadı da ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülüyor…

Somut gelişme şudur; Millet Bahçesi’nin ihalesi için nihayet adım atıldı…

Gazetemizde önceki gün yer alan habere göre 17 Ocak 2019 günü Millet Bahçesi Projesi’nin ihalesi yapılacak…

**

**

İlgili haberimizden bir alıntıyı bilginize sunmak istiyorum: “Batman, Millet Bahçesi projesine kavuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İkinci 100 günlük icraat programı’ arasında yer alan Batman Millet Bahçesi projesi, 16 Mayıs Şehir stadyumunun yerine yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı projenin ihalesi, 17 Ocak 2019 tarihinde yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda yapılacak ihale 17 Ocak Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

EKAP’ta yayınlanan ihale şartnamesinde projenin bitirilme süresi ise 150 gün olarak belirlendi. Yaklaşık 39 bin dönümlük alanda inşa edilecek proje de Millet Kıraathanesi de yer alacak. Projenin yapımıyla ilgili ayrıntılar ise şöyle: “Batman Millet Bahçesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle Yapılacak olan 730,88 m² inşaat alanına sahip Millet Kıraathanesi ile Su Deposu İnşaatı ve 38.900,00 metrekare alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon alanları yapımı işi 150 takvim gününde bitirilecektir.”

Bazılarının, ‘Bu gelişme il yöneticilerinin girişimleri sonucu yaşanmadı. Cumhurbaşkanı sadece Batman için de karar almış değil. Tüm kentler için aldığı bir karardır’ diye yorum yapacaklardır.

Benim açımdan meselenin önemi hakkında bilgi sahibi olmadan böyle yorum yapacaklara da saygı duyarım. ‘Millet Bahçesi’ projesinin ihalesinin yapılacak olmasını çok önemli bir gelişme olarak duyurmamın ve bu konuda makale yazmamın nedenleri vardır. O konuda bilgilendirme yapmak istiyorum.

**

**

YEŞİL ALAN TALEBİMİZ GERÇEKLEŞİYOR…

Bu kentin güzel yarınları için gönüllü olarak çevre mücadelesi veriyorum. Birinci sınıf tarım arazileri üzerinde inşa edilen, hava sirkülasyonu yetersiz, çarpık kentleşme, çarpık imar sorunları bulunan bir kent gerçeğine yıllardır dikkat çekiyorum.

Bu kentin yeşil alanlarının yetersizliği nedeniyle halkımızın yaşadığı sağlık sorunlarına da her zaman yer verdiğim gibi, bir gönüllü olarak alandayım ve değişim dönüşüm için çalışmalar yürütüyorum.

Kentimize yeni bir Şehir Stadı’nın kazandırılacağını duyduğum andan itibaren, 16 Mayıs Şehir Stadı’nın yeşil alan olarak değerlendirilmesini önermiştim. Söz konusu stadımızın TOKİ’ye devredilecek olması kararından sonra, bunun yanlışlığına dikkat çeken sayısız yazılarım, paylaşımlarım oldu.

Gazetemiz Batman Çağdaş, sorunu haberleriyle gündemde tuttu, Sayın Arif Arslan da köşesinde yeşil alan lehinde yorumlar yaptı.

Mensubu bulunduğum Batman Çevre Gönüllüleri Derneği adına dönemin iktidar Milletvekilimize, Valimize, Gençlik ve Spor İl Müdürüne, eski Vekillerimize, iktidar partisinin eski ve yeni il başkanlarına sorunu iletme görevi almıştım. Herkesten olumlu cevaplar almıştım.

Bununla yetinmemiş, basın açıklaması yaparak sahiplenmiş, şehir stadında gece sağlık yürüyüşlerine katılan vatandaşlarla pankart açarak alanın betonlaştırılmaması çağrısı yapmıştık.

Bu kadar takdir gören bir etkinlik olmasına rağmen, dönemin Olağanüstü Hal Yönetimi nedeniyle her hafta yapmayı duyurduğumuz basın açıklamalarımıza yasak getirilmişti.

İkinci hafta gece yapacağımız basın açıklaması için birkaç kişilik gönüllü ile alana gittiğimizde, panzer, toma, onlarca çevik kuvvet polisinin engeliyle karşılaşmıştık…

**

**

Oysa biz ortak aklın gereği için şehir stadımızın yeşil alana dönüştürülerek halkın hizmetine sunulmasını istiyorduk.

Bu konuda kaleme aldığım yazılardan kısa alıntıları hatırlatmak isterim: ‘Bu kentin güzel yarınları için yazılar yazan, öneriler sunan, gönüllü olarak hizmetlerde bulunan biri olarak 16 Mayıs Şehir Stadı’mızın ‘yeşil alan’ olarak, çok güzel bir parka çevrilmesini talep ediyor ve öneriyorum. Lütfen il yöneticilerimiz, seçilmişlerimiz, atanmışlarımız ve duyarlı herkes sesimizi duysun; Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konutları başka yerlerde de yapabilir. Pek çok semt için bir nefes alma alanı olarak değerlendirilsin…

Şimdi görev hepimize, ama en çok Batman dinamiklerine düşüyor. Bu kentin sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ve Batman kamuoyunun duyarlılığı ile daha yeşil bir Batman özlemimiz hasıl olabilir. 16 Mayıs’a kadar çok iyi bir kampanya yürüterek, ikinci bir müjde ile karşılaşmamızı dilerim.

16 Mayıs bu kent için bir müjdeydi. Betonlaşma kentler için kara yazgı ve kabustur. Müjdemizi kabusa çevirmeyin lütfen…’ http://www.batmancagdas.com/16-mayis-il-mujdesi-makale,11933.html

Yazılarım dışında, Sayın Cumhurbaşkanı Batman’a geldiğinde, kendisine talebimizi iletmeye çalışmıştık. Derneğimizin en eski gönüllüsü olan Ak Parti’nin o dönem İl Başkanı olan Sayın Murat Güneştekin’le görüşüp, destek istemiştik.

Murat Güneştekin, en önemli ve öncelikli talepler arasına Şehir Stadı’nı koymuştu. Batman’daki ziyaret sonrasında, ancak sayılı günlerde Sayın Cumhurbaşkanı’nın, tüm kentlerdeki statların ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi açıklamaları olunca sevinmiş, yine bir makale yazmıştım…

Millet Bahçesi projesinin ihaleye verilecek olmasını, yukarıda özetle anlatmaya çalıştığım nedenlerden dolayı oldukça önemsiyor ve olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum.

Bizim bedel ödeme pahasına savunduğumuz ve toplum yararına mücadelesini verdiğimiz nice çevre sorunları; sıfır atık, sigara vs nice talepler gibi, şehir stadımızın yeşil alana dönüştürülerek toplumun hizmetine sunulması isteklerimizin de ülke idaresinin en üst yöneticisi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dillendirilmesi ve bunun için talimat vermeleri, son derece sevindiricidir. Demek ki hayırlı bir yoldaymışız. Hayırlı olsun