2010 yılında Batman’ın kalkınması için bir stratejik plan hazırlama çalışması başlatıldı. Bu iş için de kurumlardan ilgili kişilerin toplantıya katılmaları istendi. Genel olarak yapılan birkaç toplantıdan sonra öneriler alındı ve plan hazırlama komisyonu oluşturuldu. İl Planlama Müdürlüğü, Belediye, Üniversite, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim gibi kurum temsilcilerinden oluşan bir komite oluşturuldu ve planlama çalışmalarının toparlanması için uğraşıldı. Belirlenen süre tamamlandığında planın hazırlığı da bitti ve makama teslim edildi.
Bu çalışmalar kapsamında sağlık ile ilgili planlamaları yaparken Ambulans uçak (hava ambulansı) temini konusunu stratejik plana yerleştirmek isteyince ilgili kurumdan gelen “arkadaş henüz kara taşıtlarına yani ambulansa olan ihtiyacımızı gideremiyoruz helikopter ambulans veya uçak ambulans istemek hayal” deyip işin içinden çıkmıştı.Biz de doğal olarak müdürlük emrine daha fazla ambulans tahsis edilmesini önermiştik.
Aradan çok değil 5 yıllık bir süre geçti. Köprünün altından epey su geçmiş oldu elbet. Geçen gün (13.01.2015) Batman Çağdaş gazetesinde yayınlanan şu haber ilgimi çekti:
“Kar yağışının daha çok kırsalda etkili olduğu Batman’da acil hastalara paletli ambulans ve hava ambulansıyla ulaşılıyor. Sağlık İl Müdürü İhsan Bodakçi, çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Sason ilçesi Örenağıl köyü Keçiler mezrasından Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezimize gelen çağrıda doğum vakasının olduğu bilgisi verilmesi üzerine Kontrol Merkezi Hekimlerimiz Dr. Özge Akın ve Dr. Özgür Kaya hastaya ulaşabilmek ve hastaneye naklini gerçekleştirebilmek için, planlı bir şekilde gerekli birimler ile koordineli   çalışmalar yürüttüler. Sason ilçemizde bulunan kar paletli ambulansımızın solunum sıkıntısı çeken 75 yaşındaki başka bir hasta için Derince köyüne görevlendirilmiş olması yolların kar yağışı yüzünden kapanması hastaya karayoluyla ulaşımı zorlaştırdı. Komuta Kontrol Merkezimiz, Diyarbakır 112 İle irtibata geçerek helikopter ambulans talebinde bulundu. Soğuk ve zor hava şartlarına rağmen hastanın  il merkezine  nakli gerçekleştirildi. Hasta, Acil Yardım ambulansımız ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine nakledildi.”
 Kar yağışının etkili olduğu Sason ilçesinde zor durumdaki hastalara da paletli ambulansla ulaşıldı. Bodakçi, Sason’daki çalışmalarla ilgili de şunları söyledi: “Sason ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köydeki hastayı sağlık ekiplerimiz paletli kar ambulansı ile 9 saat süren çalışmanın ardından hastaneye ulaştırdı. Hasta ile ilgili çalışmalarda Sağlık ekiplerimiz ile birlikte çalışmalar  yürüten İl Özel İdare ekiplerine, Diyarbakır 112 Hava Koordinasyon birimi çalışanlarına, Keçiler mezrasında helikopterin iniş alanı için çalışma yapan köy halkına ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerine, Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.”
Açık söylemek gerekiyor ki birçok alanda artık hizmet sunumu konusunda önemli ilerlemeler var. Bu imkânların kullanımının ve ihtiyaçların yapılanlar ile karşılanmadığını elbette belirtiyoruz ancak yapılanları da görmezlikten gelmek insafsızlık olur. Bu alandaki sıkıntıyı henüz aşamadık. Çünkü daha geçen senelerde çocuğunun cesedini sırt torbası ile taşıyan babanın dramı gözlerimizin önünde. O fotoğraf karesini unutmak mümkün değil. Ancak o fotoğraf karesindeki durumu tekrar yaşamamak için çabalarımızı yoğunlaştırmak gerekiyor. Şu anda Diyarbakır merkezinde sunulan hava ambulansı imkânı önümüzdeki dönemlerde bütün illerimizde yaygınlaştırılmalıdır. Acil durumlar için her il valisinin emrinde bir hava ambulansı tahsis edilmelidir. Bunun için aslında ek bir yatırıma da gerek yok. Hava kuvvetleri ile ilgili müdürlük arasında yapılacak olan bir protokol ile askeri helikopterlerden birisi hava ambulansı olarak görevlendirilebilir. Acil vakalara bu ambulans ile müdahale edilebilir.
Bizim ülke olarak imkânlarımızı genel anlamda kullanmamak gibi bir huyumuz var. Bir yandan boşta duran imkânlar var bir yandan hayati olan ihtiyaçların giderilememesi.  Silahlı kuvvetler emrinde binlerce helikopter var. Bunların bir bölümünün acil durumlar için de kullanılması kötü mü olur?
Denilecek ki gerektiğinde zaten yapılıyor doğru ama görevlendirme olursa daha sağlıklı bir sonuca ulaşmak mümkün olur. Her ilin bir helikopter ambulansı olursa fena bir şey olmayacak değil mi? Yetkililerimize önemli duyurulur.