Batman Üniversitesi son zamanlardaki başarılı ve sosyal sorumluluk projelerinden birine daha ev sahipliği yaptı.
Batman Üniversitesi ve Emniyetin ortaklaşa düzenlemiş oldukları “madde bağımlılığı afiş tasarım yarışması” bunun en güzel örneği
Kalabalık bir kitle tarafından hiç sıkılmadan ve duygusal yoğunluğun tavan yaptığı bir etkinlikti bu.
Son yıllarda başarılı dizilerle halkın gönlünde taht kuran yıldız sinema oyuncusu Haluk Piyes’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik. Haluk Piyes hatırlanacağı üzere uzun süre gündemde kalan “Pusat, Eylül, Pars” gibi action filmlerinin başrol yıldızıydı
Çok ilginç bir yaşam hikâyesi var Haluk’un. Anlattığına göre çok küçük yaşlardayken babası bir olaya karışır ve çocukluğu boyunca babasız kalır.
Annesi ise tuvalet temizleyerek çocuğunu büyütür.
Kaldığı yer resmen bir gettodur ve uyuşturucu, kanunsuzluk gırla gitmektedir.
Neo Nazi diye tabir edilen Dazlakların saldırıları, sıradan Almanların kötü davranmaları ve yapayalnız bir çocukluk sonucu ayakta kalabilmek için boks salonlarına gider ve tescilli bir sporcu olur. Daha sonra tek başına bir şey yapmanın zor bir seçenek olduğunu düşünür ve hukuk okur. Kendini geliştirir. Amerika Birleşik Devletlerinde ünlü oyuncuların öğrencilik yaptığı sinema okullarında kendini yetiştirir ve devamında da bildiğiniz gibi birçok filmde başrol karakter olarak halkının karşısına çıkar.
Bilgi ve birikimlerini iyi bir yola kanalize etmek ister ve vatanında uyuşturucuyla mücadelede emniyetin düzenlemiş olduğu çeşitli etkinliklere gönüllü olarak katılır. Zaten Batman’a gelmesinin sebebi de buydu.
Uyuşturucu ile mücadelede etkin olabilmek için üç konuya dikkat çekti Sayın Piyes;
“İlgi, sevgi ve bilgi. Çocuklarınızla ilgilenin, onları yakından takip edin. İlginizi hissetsinler. Sevgi de çok önemli. Anne ve babalar çocuklarına seni seviyorum diyebilmelidir. Ha keza, çocuklarda. Vee bilgi. Hayattaki en büyük sermayemiz bilgi olmalıdır. Her ne öğreniyorsak hayat cenginde bir yeri ve önemi olacaktır. Kendimizi sürekli geliştirmeli ve bunun içinde bilgi seviyemizi takviye etmeliyiz. İlgi, sevgi ve bilgi bu üçlüye hayatımızda yer verirsek uyuşturucu ile mücadele edebileceğiz ”
 
Benim bu genç sinema oyuncusunda en çok beğendiğim yönleri ise şu;
Bu kişi en dipteyken en tepeye çıkabilmiştir. Akranları esrar tüttürürken kendisi sporla terbiye olmuştur.
Kendisiyle barışıktır. Babasının hapise girmesini, annesinin tuvalet temizleyerek kendisine bakmasını gocunmadan söyleyebilmiştir. Bu gün kaç tane sanatçı kendisiyle barışık bir şekilde böyle konuşabilmektedir?
Alçak gönüllü olması da takdire şayan. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen onca öğrenciyi kırmamış tek tek çektirmiştir.
Tabii Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan’da duygu ve samimi yüklü bu atmosferden etkilenmiş olacak ki o’da kendi çocukluk yıllarından bahsetti. Babası 1969 senesinde Batman’da polis memuruymuş. Hasan Bey o yıllarda Devrim İlkokulu olarak bilinen ve sonrasında ismi değiştirilen okulda okuduğunu, babasının futbol oynadığı dostlarıyla halen Batman’da görüştüğünü ve bu manada kendisinin de bir Batmanlı olduğunu söylemesi ilginçti.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’da bu güzel ortamda çok güzel bir anısını paylaştı; “Van’da Rektör Yardımcısıydım. Babam odama geldi. Odamda bulunan birçok kitaba baktı ve bana, oğlum sen bu kitapların hepsini okudun mu? Dedi. Bende evet baba, okudum. Bana, oğlum seni seviyorum, dedi. Bunu hiçbir zaman unutmayacağım.”
Evet, sevgili okurlar. Bildiğiniz üzere uyuşturucu mereti tüm dünyada etkili olduğu gibi artık şirin bir Anadolu şehri olan Batman’ın da üzerine bir kâbus gibi çökmüştür. Bununla etkin şekilde mücadele etmek için herkese görev düşmektedir. Bu anlamda gerek sinema sanatçısı ve sporcu bir kimlik olan Haluk Piyes’e, gerek başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Batman Emniyet Müdürü Sayın Okan’a ve gerekse sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’a bir Batmanlı olarak teşekkürler.