Kim ne derse desin, birliktelikte sıkıntılar yaşansa bile Batman’da güçlü bir yerel basın var…

Hayata değişik pencerelerden bakan çok sayıda basın emekçisi ve günlük, haftalık yazılarla kamuoyunun karşısına çıkan sayısız gazetemiz bulunmaktadır.

Bölük pörçük olmamız, çok sayıda cemiyetimizin bulunması göstergeleri, yerel basınımızın güçlü olmadığının kanıtı olamaz diye düşünüyorum.

Dünyaya farklı pencereden bakmamız nedeniyle belki bunu doğal da karşılayabiliriz.

Keşke yekvücut olabilseydik...

Keşke tek çatı altında örgütlü bir basın olarak halkımızın karşısına çıkabilseydik…

Ancak karamsar olmaya da gerek yok.

Gerçekten güçlü bir yerel basınımız var.

Bazen önemli toplantılarda bu kentin güzel yarınları için koşuşturan, yazılar yazan, görülen aksaklıkları dile getiren çok sayıda gazeteciyi bir arada gördüğümde gerçekten güçlü basın sektörü gerçeğini gözlemliyorum.

Farklı da olsak, aynı çatı altında bulunmasak bile, bu kentin gelişim ve değişiminde önemli bir güç olduğumuzu bilelim.

Enseyi karartmaya gerek yok…

Batman bugünlere gelmişse, en büyük pay, bence yerel basınımıza aittir.

Bu kentin seçilmişlerini, bu kentin yöneticilerini sürekli olarak uyaran, eleştiren, onlara doğru istikametler gösteren yerel basınımız gerçeğinin herkes farkındadır…

Yirmi sekiz yıldır yerel basında kalem oynatıyorum.

Yerel basınımızı benim kadar yakından bilen, tanıyan kişilerin sayısı azdır. Bu süreçte yerel basının sorunlarımızın çözümündeki etkisini çok iyi gözlemleyen biri olduğumu belirteyim.

Bu kentin temel sorunlarını gündeme taşıyan ve yöneticileri harekete geçiren yerel basınımız üzerine düşen görevi yapıyor. İl yöneticileri, seçilmişler her zaman güçlü yerel basını yanlarında görmek istiyorlar.

Bu bile yerel basınımızın güçlü olduğunun göstergesidir.

Ne yazık ki bizler bu gerçeğin çok farkında değiliz…

Önerim şudur; farklı pencerelerden meselelere baktığımız için varsın farklı düşünelim. Varsın farklı çatılar altında örgütlenelim.

Ancak kimi konularda güçbirliği yapalım. Bizi bir araya getirecekler olsun. Örneğin Batman’a gelecek Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi devlet yöneticilerine, üzerinde uzlaştığımız sorunları götürme birlikteliğimiz olsun diyorum.

Bu zemini kimler hazırlayabilir bilemem. Vardır öyle duyarlı, tarafsız meslektaşlarımız. Eğer gücümüzün farkında olsak, bu kente daha çok artı değerler kazandırabiliriz.

Herkese selam ve saygılarımı sunar, böyle bir birliktelik için kafa yoracakların çıkmasını dilerim.

HIZLI TREN AĞINA DAHİL EDİLMEK HAKKIMIZDIR…

Değerli Okurlar, Batman’ın hızlı tren ağına dahil olması konusu bu kent için büyük önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kenti ziyaret ederken, bu önemli talebimizi de kendisine iletmenin ve ısrar etmenin zamanıdır.

Ülkeyi idare edenler ne zaman bu kenti ziyaret etse, sorumluluk bilinciyle hareket edip, Batman yararına taleplerde bulunuyoruz ya. Bu kez hızlı treni gündemden düşürmemeliyiz.

Öyle ısrarcı olacağız ki, burada kamuoyunun karşısında söz alabilmeliyiz.

Geçtiğimiz aylarda Batman’ın duyarlı insanları günlerce hep ‘hızlı treni’ konuşmuş, yerel basınımız hep o konuyu yazmıştı. Ancak uzun süredir konunun gündemden düştüğünü gözlemliyorum.

Meseleyi gündemde tutmak gerekir. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci’nin, “Malatya- Elazığ ve Elazığ- Diyarbakır hızlı tren projesini de 2017'de ihaleye çıkarttıracağız. İnşallah hızlı treni Diyarbakır'a kadar götürmüş olacağız” şeklindeki sözü üzerine konu gündemimize girmişti.

O nedenle şöyle bir değerlendirme yapmıştım:

‘İşte bu söz bize umut oldu. Hızlı tren hizmeti için ihaleye gidilirken, Diyarbakır’la birlikte Batman’ı da bu ağa dahil edemezler mi?

Batman-Diyarbakır arası tamamen düzlük bir alan..

Ne dağlar, ne taşlar var. Zemin çok daha müsait…

Batman’ın hızlı tren ağına dahil edilmesinin çok yüksek maliyet getirmeyeceğine inanıyorum.’

Bu konudaki düşüncem değişmemiştir. Batman’a üvey evlat muamelesi yapıldığı gerçeğine inanıyorum. Çünkü hızlı ve yüksek hızlı demiryolu projeleri ile ilgili araştırmalarımda da bu gerçeği görüp, kamuoyunun bilgisine sunmuştum.

Ülkemizin değişimini, kalkınmasını sağlayan demiryolu hizmeti ile ilgili olarak hızlı ve yüksek hızlı demiryolu projelerinin son durumu hakkında bilgi edinmek isteyenler için link veriyorum:

http://www.tcdd.gov.tr/ihaleler

Belki yarın bazı yöneticilerimiz bu meseleyi kentimizi ziyaret edecek olan üst düzey yetkililere ulaştırır diye link verdim. Bu ağa dahil olmak kentimizin de hakkıdır.

‘Bu projeler ülkemizin kalkınması, toplumun daha rahat şekilde ulaşım hizmetinden yararlanması açısından çok sevindiricidir. Elbette arz ve talep meselesi de önemlidir. Taşınacak yük ve yolcular dikkate alınır. Başka kentlere verilen bu hizmetleri takdir ediyor ve Batman'ın da bu ağa dahil edilmesini istiyorum. Batman’ın her açıdan bu hizmete layık olduğuna inanıyorum. Alt yapı açısından bir sıkıntı yaşanmaz. Arazilerimiz gayet müsaittir.

Geri kalmışlık zincirinin kırılması ve Batman’ımızın da çağın teknoloji hizmetlerinden yararlandırılması talebimiz var. Bunu siyaset üstü olarak gündemde tutalım.

Hızlı Tren projesi hizmetiyle birlikte kentimizin istasyonunun da taşınması isabetli olacaktır. Batman Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkan Vekilimiz, basınımız, ve tüm demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerimizin bu konuda yekvücut olmasını öneriyorum’ diye çağrıda bulunmamızın üzerinden aylar geçti. Bu vesile ile sorunu bir kere daha gündeme taşımış olayım.

Batman’ın hızlı tren ağına dahil edilmesi için yetkililer, özellikle iktidarın yerel yöneticilerine görev düşüyor. Bu talebimizde ısrarcıyız. Duyarlı olunması dileğimle.