Değerli okurlar, yıllardır bu köşede sizlerle birlikte gündemi takip etmeye çalıyoruz. Olumlu gelişmelere hep beraber seviniyor, kızılması gereken, üzülmesi gereken olay ve gelişmelere de kızıyor veya üzülüyoruz.
Malumunuz aradan geçen yıllar insanı hayat cenderesinde pişiriyor. Bu pişme esnasında kazandıklarımızı, biriktirdiklerimizi sizlerle paylaşmak gayretindeyiz. Bilgi paylaştıkça büyür, hatalar görüldükçe azalır mantığı ile hareket ederek ders çıkarmaya çalışıyoruz.
Bilenler bilir bizim Bir Batmanlılık sevdamız var. Yurdumuzu, milletimizi özümüzden çok sevmesek de emin olun ki ona yakın bir düzeydeyiz.
Geçen sene karınca kararınca Batmanın tanıtımına katkı sunmak amacı ile Petrolün kenti Batman kitabını yayına hazırlamış ve okurların beğenisine sunmuştuk. Binlerce kitabın dağılımından da gördük ki bir ihtiyacı gidermeye vesile olmuşuz. Ardından çıkan çalışmalar da bizi doğrulamaktadır. Geçen sene çıkan diğer bir kitabımız ise bölgede ve ülkede ciddi bir krizin nedeni olan köy koruculuğu sistemine dairdi. Pimi Çekilmiş bomba Köy Koruculuğu Sistemi olarak isimlendirdiğimiz kitapta bu alanla ilgili bilgileri okuyucuların hizmetine sebep sonuç ilişkileri ile birlikte sistemin örneklerini de vererek önerilerimizi sıraladık.
Bu yıl ise karşınıza yine iki kitapla çıkıyoruz. Ancak hem konu itibari ile hem de çeşitliliği açısından farklı iki kitap. Birinci kitap Türkçe hazırladığımız bir araştırma ve inceleme ürünü.
“Faili meçhul cinayetler- Akan katran değil kandı” kitabı ile acı bir sayfa olarak yaşamımızda yer edinen 1990- 2000 dönemindeki Batman olaylarını inceledik. Faili meçhul cinayetler, yaralamalar, göçler, sosyal sorunlar, İşkenceler, Adam kaçırmalar, çatışmalar, baskılar ve çekişmelerle geçen sürecin bir tahlilini sizlere sunmaya çalıştık. Eksiklikleri, yetmezlikleri, yanlışlıkları çıksa da sağlıklı bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Amaç adından da anlaşılacağı gibi geçmişten ders çıkarıp yeniden aynı döngüyü yaşamamak. Kitap incelemelerimizin yanı sıra o dönemi yaşayanların görüşlerini de yansıtıyor. Ataullah Hamidi, Niyazi Demir, Salih Özdemir, Sedat Özevin, Sultan Acar, Mehmet Teymur’un da içinde bulunduğu 17 yöneticinin görüşlerini de sizlere sunduk.
İkinci kitap ise bir roman. Adı “XWEDABER.” Bu kitabın yazım dili Kürtçe. İki yıldan fazla bir uğraşın sonucunda öğrendiklerimiz ile ilginç bir konuyu okurlarla tartışma yolunu seçtik. Edebiyatımızda farklı bir konuyu ele almaya çalıştık. Dünyanın en eski mesleği olarak adlandırılan Fahişeliği bir fahişenin yaşamını örnekleyerek okuyucuya sunduk. Erotizmin sınırlarını aştığımız noktalar da oldu ancak bu sistemin kökenini, nedenlerini, yapısını,gerçekliklerini okuyucu ile paylaştığımızı düşünüyoruz. Tabi asıl belirleyici olan her zaman olduğu gibi bu konuda da siz değerli okurlarımız olacak.
Cumartesi günü saat 19,00 da, Yılmaz Güney Sinema Salonunda bu kitapların tanıtımının da yapılacağı bir söyleşimiz olacak. Hepiniz davetlisiniz. Etkinliğimiz de sadece ben bulunmayacağım. Kürtçe 9 kitap yayınlayan Sayın Arîn Zîn ve Yine Kürtçe bir roman yayınlayan Muhsin Özdemir”in yanı sıra emekli maaşına el konulan ve maaşını kurtarma gayretlerini sürdüren Sayın Abdullah Kaya da yetişirse söyleşide yer alacak. Moderatör ise M.Şafi Ekinci olacak.
Davetiyemiz aşağıda sizleri keyifli bir akşam geçirmeye davet ediyoruz