1984 yılında yayın hayatına başlayan Batman Çağdaş 7636. sayısıyla okurlarının karşısında olmanın haklı gururunu yaşıyor… Gazetenin kuruluş yılları hala gözlerimin önünde... Adeta bir film şeridi gibi o anılar gözümün önünden geçiyor… Yıllar ne de çabuk geçiyormuş, kocaman 27 yıl…
 
2 Mart 1984’te Eski Tekel caddesinden (Gülistan) geçen öğrencisi, esnafı, işçisi, memuru panoya asılan Çağdaş'ı okumadan geçemezdi. Bu geleneği Batman’da yaşatan Çağdaş'tır.
Aradan 27 yıl geçmesine rağmen gelenek hiç değişmedi. Büyüyen ve gelişen Batman'da sabahın erken saatlerinde şafak yine ÇAĞDAŞ'la atıyor.
Teknolojinin gelişmesiyle malumunuz internet kara parçalarını birbirine daha da yaklaştırdı...
Tabi ki Çağdaş bu gelişime de ayak uydurarak, sağlam altyapılı internet sitesiyle (dün aldığım verilere göre) 15 bin okuyucu kitlesini aşmış...
Sadece Batmanlılar değil, ülkenin tüm illerinde tıklanan gazetemiz, dünya genelinde de takip ediliyor...
Gazetemizin bilişim sorumluları 'google'nin analistik raporlarını önüme koyduğunda oldukça gururlandım...
İşte dünya genelinde Çağdaş'ın web sitesini günlük tıklayan ülkelerden bir kaçı;
Almanya 420
Amerika 377
Fransa 353
Hollanda 128
İsveç 114
Çin 111
Bu rakamlar, sadece bir kaç ülkeden, ülke içinde de hemen hemen tüm iller Çağdaş'ı tıklıyor, Batman'dan 'haber' alıyor...
*** 
ÇAĞDAŞ BİR OKUL GİBİ
1984’lü yıllarda gazete dağıtımında çalışan aboneci çocukların şimdilerde mühendis, mimar ve doktor olduklarını görmek ise ayrı bir gurur kaynağı. Onlar da gazeteleri gibi geliştiler.
Bu gazeteden kimler geldi, kimler geçmedi ki...
Bir gazetenin 'güvenirlilik' ve 'saygınlığı' kolay kolay kazanılamaz.
Doğrulardan şaşmayan bu gazete geçmişte çok ama çok sıkıntılar çekti. Her şeye rağmen ayakta durabilen, basın etik kurallarından ödün vermeyen ÇAĞDAŞ daha emin ellerde.
Muhabiriyle, yazarıyla, bilgisayarcılarıyla, baskı ve teknik kadrosuyla işini seven bir ekip…
Gazete artık emin ellerde demiştik...
27 yıldır gazetesinin başında haber kovalayarak gündem belirleyen duayen gazeteci Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, ülke çapında isim yapmış bir üstad… Gerisinden gelen haber ve sayfa editörü 'Arslan Parçası' Barış ise babası Arif Arslan’ın yükünü omuzlamış… Gazetemiz Atom karınca Reşat’ıyla, Hasan’ıyla, bilgisayar ve baskı ekibi Abdurrahman, Nuri, İsmail, Ramazan ve abone dağıtıcılarıyla herkes kollektif çalışarak, okurlarla buluşuyor.
Çağdaş'ın yazar kadrosunda yıllardır emek veren gazeteci ağabeyimiz M .Latif Yıldız, Abdullah Kaya, sevgili M. Şafi Ekinci, Nihat Ekinci, Baykuş, Bayram Kalkan, Melekçe, Mereto, Nuh Aşan, Metin Kanağı yorum ve yazılarıyla gazeteye renk veren isimler… İsimlerini hatırlamadığım Çağdaş emektarlarına da teşekkürü borç biliyorum.
 
Adı gibi 'çağdaş' bir kadroya sahip gazetemiz muhabir ve yazar ekibiyle ülke çapında birçok ödül alarak 'marka gazete' haline gelmiştir...
Batman menfaatlerini hep önde tutarak, mağdur edilen, hakkı gasp edilenlerin hep yanında olan ÇAĞDAŞ, yolsuzluklarla devleti dolandıranların da hep karşında durdu/durmaya da devam edecek.
 
***
Gazeteci, her gün sokakta, esnaf arasında ve halkla iç içe olandır.
Sorumluluğun bilincinde olan Batman Çağdaş daima ilklere imza atmıştır. Gelişen ve büyüyen Batman’a yakışır bir gazete olmanın çabası içerisinde olan Çağdaş zamanla yarışıyor. Petrol kentini en iyi şekilde temsil etmenin heyecanını yaşayan Çağdaş bu sesin sahibi olmak istiyor.
Yıllardır Çağdaş'ı elinde tutan ve desteklerini esirgemeyen Batmanlılara sonsuz teşekkürler.