Nüfusu hızla büyüyen Batman’ın kanayan sorunlarından biri de şehir içinde ‘besicilik’tir.
Bir dönemler şehrin etrafını kale gibi saran besi çiftlikleri artık mahallelerin ortasında kaldı.
44 Mahallenin daha çok gelişen semtlerinde sorun olan besicilere, Batman Belediyesi son kez uyarıda bulundu.
“31 Mart 2017 tarihine kadar şehri terk etmeyen besicilere cezai işlem uygulanacak” diye uyaran Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’a yine destek besicilerden geliyor.
Besiciler Derneği Başkanı Rıza Nebioğlu, Belediye’nin uyarısıyla şimdiden harekete geçtiklerini anlatıyor;
“Batman ovası küçük-büyükbaş hayvancılığın merkezlerindendir. Koyun ve keçi varlığını artırmak amacıyla hayvanların beslenebileceği doğal ortamlara bizlerde gitmek istiyoruz. Belediyemizin haklı olarak şehir içinde besicilik yapılmaması uyarısını önemsiyoruz. Ancak besi ahırlarını şimdiden kaldırmaya çalışan ailelerin de sorunlarına yardımcı olunmalıdır. Şehir dışına çıkacak besicilere yer imkanı yaratılmalıdır. Bu noktada yalnız bırakılmamalıyız. Şehrimizin daha güzel olması için Belediye’nin attığı adımları da önemsiyoruz.”
Belediye’nin şehir dışına çıkarmaya hazırlandığı besicilerin talepleri de göz ardı edilmemeli.
Dernek Başkanı Nebioğlu’nun yerel yönetimden tek isteği sorunlarının hafifletmesine yönelik.
“Geçimini hayvancılıkla sağlayan bu sektörde kim varsa şu günlerde yardıma ihtiyacı vardır. Biz de yerel yönetimimize yardımcı olmak istiyoruz...”
350 Civarında besi ahırının bulunduğu Batman kent merkezinde; besiciler 31 Mart 2017 tarihi gelmeden şimdiden bir dizi hazırlık içinde. İki tarafın da hoşgörüsüyle besicilerin, yıllardır şehirdeki kanayan yaraya çözüm bulanacak gibi.