Günlerdir Batman kamuoyunun gündeminde önümüzdeki günlerde yapılacak olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası(BATSO) seçimleri var. Yerel basında sık sık BATSO seçimleri ile ilgili haber ve yorumlar yayımlanıyor…

Yoğun şekilde kulisler yapılıyor, adaylar ve gruplar kendilerini tanıtıyorlar…

Yerel basın ve kimi STK’lar ziyaret ediliyor.

Önemli vaatler ve güvenceler veriliyor.

Günlerdir bazı okurlarım BATSO seçimleri üzerine neden yorum yapmadığımı soruyorlar…

Samimi olarak ifade edeyim; BATSO seçimleri konusunda doğru dürüst hiçbir bilgi sahibi değilim…

BATSO’NUN FAALİYET ALANLARI…

Belki eksikliğimdir gerçekten Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri, işlevleri hakkında araştırmalar yapmış değilim…

BATSO’nun faaliyet alanının çok geniş olduğunu gerçekten bilmiyordum.

Adaylığını açıklayan Sayın Osman Nasıroğlu’nun Batman kamuoyuna duyurduğu projeleri okuduğumda da şaşırmıştım. Meğer BATSO’nun faaliyet alanı çok genişmiş.

Projelerini detaylıca kamuoyuna duyuran tek aday olduğu için adını zikrettim. Doğrusunu ifade etmem gerekirse güzel bir metinle tanıtımını yapmış.

Vaatlerinde yer alan ticaret, ekonomi, meslekler, vs konular çok uzmanı olduğum ve hakkında kalem oynatabileceğim meseleler değildir. Ancak Sayın Nasıroğlu’nun şu üç vaadi ilgimi çekti: “Güçlü bir Batman lobisi kurmak ve bu lobiyle devletin kaynak ve imkanlarından Batman’a daha fazla pay ayrılmasını sağlamak, Batman’a kazandırılacak her yatırım, her derslik, her fabrika son derece önemlidir. Bu maksatla şehrimize değer katan her Lobi faaliyeti desteklenecektir. Şehrin entelektüel, sanatkar, kanaat liderleri ve akilleri ile sohbetler düzenlenip fikir alış verişi yapılacak. Şehrin sadece ekonomisi değil, engellisi, tabiatı, suyu, kültürü, sporu ve yaşam kalitesi gibi unsurları ile sosyal sorumluluk kapsamında ilgilenilecek.”

Sürekli Okurlarım bilirler, geçmiş yıllarda yapılan BATSO seçimleriyle çok ilgili olmadım. Bu seçimde de kimse beni herhangi bir adayın taraftarı olarak ileri sürmesin…

Kesinlikle ilgili değilim. Çünkü seçimde sadece başkanlar söz konusu değil, bunu gözlemliyorum. Gruplar ve başka şahsiyetler var.

Hemen hemen tüm adayları tanıyorum. Bir başkan adayını takdir ettim diyeyim, belki yanında saf tutan şahsiyet ve gruplar için iyi düşüncelerim olmayabilir.

O nedenle en iyisi tarafsız olmaktır.

Tarafsızlık ve objektiflik benim temel prensibimdir…

Batman için hayırlısını diliyorum.

Hem BATSO, toplum yararına faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olsaydı, onun çatısı altına girerdim.

BATSO bir oda ve meslek örgütüdür. Odaların görevleri için şu ifadelere internette ulaştım: “Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslekî disiplin, ahlâk ve dayanışmayı korumak ve bu Kanunda yazılı hizmetler ile mevzuatla odalara verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.”

BATSO Odasının üyelerinin hakları dışında, şüphesiz Batman’ın yarınlarını ilgilendiren boyutları vardır. Bunu da ifade ediyorum.

Her odanın ehil kişilerce yönetilmesini isterim ve bunun Batman için öneminin de farkındayım. Ancak oda seçimi bana çok karışık geliyor. O nedenle hiçbir şekilde müdahil olarak kamuoyu karşısında hakkımda farklı algıların oluşmasına izin vermeyeceğim…

Evet, Sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerini önemseyen ve savunan biri olduğumu biliyorsunuz.

Bu köşede toplum yararına faaliyet gösteren sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri ile ilgili sayısız yazılarım yayımlanmıştır.

Daha 90’lı yıllardan itibaren sivil toplum örgütleri ile ilgili yorumlarım olmuştur. 1991 yılından itibaren insan hakları örgütlerini savunmaya başlamıştım.

90’lı yıllarda ilk STK desteğim Batman’a üniversite kazandırılması için olmuştu…

PÜKGEV adlı vakfı destekleyerek imza kampanyalarına katkı sunmuş, açılan standa gönüllü olarak görev almıştım.

Sonra Hasankeyf Gönüllüleri Derneği’ni desteklemiştim. Sonraki yıllarda ise toplum yararına faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum örgütünün kurucu ve yöneticisi olarak Batman halkının karşısına çıktım…

Sorumluluk aldığım STK’lar, insan hakları, çevre, yardımlaşma alanında faaliyet gösterenlerdi.

Sorumluluk aldığım STK’ları gururla, onurla savundum.

Başım dik, alnım açık. Sadece Allah rızası ve insanlık ailesinin ve kentimin sakinlerinin iyiliği için çabaladım. Kişisel çıkar ve menfaatler peşinde koşmadım.

BATSO seçimlerinin huzur içerisinde geçmesini diliyorum. Şu ana kadar demokratik çerçevede yürütülen bir seçim kampanyası gerçeğini gözlemliyorum. İnşallah bu güzel seviye korunur ve huzur ortamında seçimlerini yaparlar. Hayırlısını diliyorum.