Organize Sanayi Bölgesi’nde 80’e yakın tesisten 60’ı faaliyette. Diğerleri de proje aşasında.
Tekstilden inşaat sektörüne, gıdadan küçük elektrikli ev aletlerine dek farklı tesislerle adından söz ettiren OSB’de 2000 dönümlük ek arazi, yakında 199 yatırımcının arazi talebini karşılayacak.
1992 Yılında kurulan OSB, son yıllarda şehrin adeta ‘bacasız fabrika’sı gibi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde 3500 kişiye istihdam alanı yaratılmış.
Elbette tekstil firmaları da büyük önem arz ediyor ama katma değeri yüksek olan öyle yatırımlar var ki; alkışlamak elde değil.
Birkaç yıl öncesinden İstanbul’dan gelip memleketi Batman’da yatırım yapan Lider Savio’nun sahibi Muhittin Aşan, kurduğu küçük elektrik ev aletleri tesisiyle bu şehre katma değeri yüksek önemli bir tesis kazandırmış.

Ütü ağırlıklı imalat yapan Lider Savio’nun hedefi şimdi de ; ‘çaycı termostat’ cihazı üretmek.
Bu ürünün deneme çalışmalarına başlayan Lider Savio firmasında tam 80 kişiye istihdam alanı yaratılmış.
Tesisin ek atölyesinde şu günlerde hummalı bir çalışma var.

Yıllardır İstanbul’da kalan örnek işadamı Muhittin Aşan, çocukluğunun geçtiği Beşiri-Örmegözü köyü dibindeki Organize Sanayi Bölgesinde marka bir tesisi kazandırmanın öyküsünü de şöyle anlatıyor;
“40-50 Yıl önceydi. Hiçbir şeyim yoktu. İstanbul’a yerleştim. Küçük elektrik ev aletlerini ürettik. Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerimizi ulaştırdık. Sadece ülkemizde değil, Avrupa’ya da uzak Doğu ülkelerine de ürünlerimizi gönderiyoruz. Yakında ek atölyemizde çaycı termostat cihazının üretimine başlayacağız. 35 bardak çay kapasitesine sahip, suyu sıcak tutma özelliğiyle ayarlanabilir termostat, paslanmaz, çelik ve gizli rezidans göstergeyle harika bir ürün. Bu cihazı artık Batman’da üreteceğiz. Amacımız şehrimize katma değeri olan ürünleri üretmek.”
İstanbul ve Batman arasında mekik dokuyan örnek yatırımcı Muhittin Aşan, OSB’nin örnek yatırımcıları arasında gösteriliyor.
Kısacası; Batman’ın böyle katma değeri yüksek ürün üreten tesislere ihtiyacı var.

100’e yakın kişinin istihdam edildiği bu örnek tesis, görülmeye değer.
Yeter ki; böyle marka tesisleri Batı illerinden Batman’a getirmesini başaralım.