BATMAN ÜNİVERSİTESİ BAŞARILI FAALİYETLERİYLE MARKA BİR ŞEHİR YARATIYOR. HADİ HAYIRLI OLSUN
Batman Üniversitesi “Bilime Açılan Kapı” şiarıyla ülkeye ve bölgeye hizmetlerini aralıksız bir şekilde devam ettirmektedir. Bu manada bir Üniversitenin olmazsa olmazlarından olan ve zaman zaman Batman Üniversitesince de medya ile paylaşılan Altyapı, Eğitim, Araştırma, İnsan Kaynakları, Sosyal Etkinlikler, Toplumla İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Finansal Yapı, Uluslararası Sempozyumlar, Öğrenci Toplulukları Gezileri bu açıdan incelendiğinde ne demek istediğimiz daha net anlaşılacaktır.
İnsanların bir kişiliği olduğu gibi şehirlerinde kişiliği/imajı vardır. İyi bir imajınız varsa ülkede ve Dünya’da saygınlığınız artar. Bu manada Üniversiteler çok ayrıcalıklı bir konuma sahiptir. O kenti kent yapan, dünya ile senkronize eden etmenlerden en önemlisi Üniversitelerdir.
Batman Üniversitesi kurulduğu günden bu yana Batman’a olumlu bir imaj kazandırmıştır. 2008 yılından önceki Batman ile (ki bu tarih Batman Üniversitesinin kurulduğu tarihtir) 2008’den sonraki Batman arasında müthiş bir fark vardır. Yapılan etkinlikler bunun en büyük kanıtıdır. Binlerce örnek verilebilir. Yerimiz dar. Bir kısmını birlikte hatırlayalım isterseniz:
2012 yılında “Uluslararası Bilim Sempozyumu” düzenlenmişti ve bu sempozyuma alanında söz sahibi birçok bilim insanı katılmıştı. Bu sempozyumda paylaşılan bilgiler literatür taramasında çok önemli bilgi kaynakları olarak gösterilmektedir. Batman tarihinde böylesi bir organizasyon ilkti. 
Çok değil, bundan birkaç hafta önce “Batman Okuyor 50. Kütüphane Haftası” etkinliği düzenlendi.Bu etkinlik kapsamında birbirinden değerli yüzlerce kitap Batmanlı minik ve genç öğrencilere hediye edildi. Üniversitemiz bu manada geleceğin büyükleri çocuklarımıza değer verdiğini göstermektedir.
Sert Kabuklu Meyveler Paneli, Çanakkale Zaferi Konferansı, Paramı Yönetiyorum Eğitimi
Diğerlerini de hatırlayalım isterseniz:
Tüm Türkiye medyasında flaş haber; YÖK Başkanı Çetinsaya Batman’da.
Adnan Menderes Sanat Tarihi Bölümü öğrenci ve hocalarından Batman Üniversitesine ziyaret.
Batman Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencilerinden Ebru Sergisi
Batman Üniversitesi öğrencileri Beyaz Show da.
Türkiye bilek güreşi şampiyonasında Üniversitemiz Bilek Güreşi Takımından birincilik ve ikincilik
Rektör Uluçam; Dini ırkı önemli değil, biz insanı insan olduğu için seviyoruz
Sayın Çağdaş Okurları, Batman Üniversitesinin yapmış olduğu bu faaliyetlerde Rektör Sayın Abdüsselam Uluçam’ın özverili çalışmaları inkâr edilemez. Çok değil, bundan kısa bir süre önce yine Sayın Rektörümüz ile ilgili basında çıkan şu haber metnini okuyalım;
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün Türkiye geneli başlatmış olduğu Öğrencilerle Kariyer Gününde Rektör Prof. Dr. Uluçam öğrencilere “ Birbirimizle bağımızı, birlikteliğimizi koparmayalım. Dini ırkı önemli değil, biz insanı insan olduğu için seviyoruz.”
Yine yakın tarihli bir haber metni;
Rektör Prof. Dr. Uluçam DOSEM (Down Sendromlu Melekler Derneği) yetkililerinin ziyaretinde “minik meleklere” oyuncak hediye etti.
Haber metinlerinde de görüldüğü gibi Sayın Rektör hiç kimseye, hiçbir düşünceye öncelik vermeden, sırf “insan” olduğundan dolayı ayırt etmeksizin birbirimizi sevmemiz gerektiğine vurgu yapan, doğuştan engelli minik melekleri elinden geldiğince sevindirmeye çalışan bir kişi.
Batman Üniversitesinin çok daha öncelerden kurulmuş olan birçok Üniversiteye nazaran başarılı bir performans göstermesinde Rektör Uluçam çok büyük bir etkendir.
Bu arada Batman Üniversitesi ilk defa Üniversiteler arası Taekwon-do şampiyonasına bu sene katıldı.
Batman Üniversitesi Rektörü Uluçam tarafından desteklenen İşitme Engelli Taekwon-do sporcuları geleceğe dair yeni bir umut taşıyor
Ayrıca, Mayıs ayının ilk haftası 2. Uluslararası Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Kongresi düzenlenecek. Bu kongreye Türkiye’den ve Dünya’dan birçok değerli bilim insanı Batmanımıza gelecek.
Batmanlı İşitme Engelli 12 kardeşimiz, Sayın Rektörün katkılarıyla hiçbir ücret ödemeden, hatta spor malzemelerine kadar desteklenmekte ve “İşitme Engelliler Taekwon-do takımı” diğer kurum ve kuruluşlara Batman’ın engelli gençlerine sahip çıkılması açısından bir örnek teşkil etmektedir.
Türkiye’nin birçok güzide üniversitesinde eğitim öğretimlerini sürdüren ve şimdi de Batman Üniversitesini tercih eden öğrenciler demek ki Üniversitenin bu tür faaliyetlerinden ötürü şehrimizi seçmektedir. Yoksa ne diye Batman Üniversitesini tercih etsinler ki?
Buyrun inceleyin;
2014-2015 Akademik Yılı Farabi Programı Lisans / Ön lisans düzeyi Üniversite İsimleri;
Atatürk Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi.
Batman Üniversitesi gün be gün, ay be ay başarı trendini yükseltmekte.
Marka bir şehir yaratılması adına Batman Üniversitesi kentteki birçok kuruma ilham kaynağı olmakta.
Eğer birileri hala bu gerçeği fark edemediyse, ya Yerel ve Yaygın Basını takip etmemekte ya da gerçeklere karşı gözlerini sıkı sıkıya kapatmakta.
El insaf yahu.