Bilimsel gelişmelerin insanlığın yararından ziyade zararına kullanılmasının en belirgin örneği Atom bombasıdır desek fazla yanılmış olmayız sanırız. 6 Ağustos tarihi bu konuda bir mihenk taşı olarak durmaktadır.6 Ağustos 1945 tarihi nükleer enerjinin insanlığın aleyhine kullanıldığında ne denli tehlikeli bir varlık olduğunun tescillendiği tarihtir.

 

İkinci dünya savaşının sonlarına doğru daha doğrusu savaşın gidişatının belli olduğu dönemde ABD 16 Temmuzda denemesini yaptığı atom bombasını Japonya üzerinde deneme kararı almıştır. Atom bombası atılmasa da Japonya’nın bu savaşı kazanamayacağı bellidir ama egemenlik kurma sevdası işin boyutunu değiştirmiş.

 

Nükleer denemeden 20 gün sonra yani 6 Ağustos 1945 tarihinde sabah saat 8.15 civarında Japonya’nın Hiroşima kenti tarihin en büyük patlaması ile sarsılır.

 

İnsanlık ölür

 

İnsanlar ölür

 

Böcekler ölür

 

Hayvanlar ölür

 

Bir katil el bütün canlıları öldürür.

 

Hiçbir suçu ve günahı olmayan beklide savaşa karşı duran insanların da içinde bulunduğu Hiroşima kentinde ilk etapta tam 70 bin insan ölür.

 

Ölen sadece insanlar değil tabiat bir bütün olarak öldürülür.

 

Atom bombasının patladığı yerde ot bile bitmez olur.

 

Bir kent cinayete kurban gider.

 

Bir kent öldürülür.

 

Savaş bununla da bitmez çok geçmez bu sefer hedef kent Nagazaki’dir. Büyüt patron ABD Nagazaki kentini de bombalar hem de atom bombasıyla.

 

Ölü sayısı bu kentte 27 bin olarak tespit edilir.

 

Sonuç Japonlar teslim olmuşlardır. Yüz binin üzerinde insan iki bomba ile buharlaşıp yok olmuştur. İki kent içindeki bütün varlıklar ile yok edilmiştir.

 

63 yıl önce yaşanan bu dram her yıl ibretle anılmaktadır.

 

Birleşmiş milletler bünyesinde 170 devletin karşı çıktığı ve 20 devletin savunduğu nükleer bombaların sahipleri içerisinde Güvenlik konseyinin beş daimi ülkesi olan ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa da bulunmaktadır.

 

Atom bombasına da bu teknolojiye de karşı çıkmak gerekmektedir. Ama daha önce bu güce sahip olanların ellerindeki bombaları yok etmeleri gerekmektedir. Çünkü rekabet maalesef insanlık düşmanı olan tabiat düşmanı olan bu gücün artırılması yönünde gelişmektedir.

 

Doğa için

 

İnsanlık için

 

Canlılık için

 

Atom bombalarına ve onun türevlerine karşı çıkmak gerekmektedir.

 

Nükleer enerjinin insanlığın doğanın ve tabiatın korunması amacı ile üretilmesi gerekmektedir.

 

Yeni Hiroşimaların

 

Yeni Nagazakilerin yaşanmaması için

 

Atom bombasına hayır!