Batman Çağdaş Gazetesi 29 yaşında. Yayın hayatına 1984 yılında başlayan Batman Çağdaş Gazetesi, ilkeli yayın politikasıyla kentin nabzını tutmaya ve sıcak gelişmeleri okura sunmaya devam ediyor. Güncel, kültürel, sanatsal, ekonomi, röportaj ve spor alanlarında okura en iyiyi sunmak için gecesini gündüzüne katıyor.
 
Batman’ın günlük ilk gazetesi olan Çağdaş, 29 yıllık yayın hayatında 68 ödülün de sahibi. Hakkında yüze yakın da dava açıldı. Ne yaman bir çelişkidir ki; bazı haberleri ödüle layık görülürken bir yandan davaya maruz kaldı. ‘W’ harfini kullandığı bir haber hem ödül getirdi hem de yargılandı. Ödüllere sevinirken, sevincinin burulduğu da oldu.
 
Her habere ilk günkü heyecanla koşan Yazı İşleri Müdürü Gazeteci-yazar Arif Arslan, aldığı ödülleri ve o ödüle vesile olan haberi anlatırken zaman zaman derin düşüncelere dalıyordu. “Ne sıkıntılar yaşadık, ne zorluklar gördük. Gazetemiz bombalandı, hepimiz ölebilirdik” şeklinde konuşurken duygulanıyordu. Anlaşılan hiçbir şey öyle dışarıdan göründüğü gibi kolay değildi. Gazete, başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştı.
 
Sayfa dizaynı, baskı kalitesi, Web sayfasındaki sıcak haberleriyle fark yaratan Batman Çağdaş, 7946. sayısıyla bölgenin en fazla yayın yapan gazetelerinden de biri.
 
Gazete, l984 yılında yayına günlük olarak başladığında el dizgisiyle hazırlanıyordu. Öyle ofset falan değildi. Bir kelime yazmak için, harfler el yordamıyla yan yana getiriliyordu. El dizgisiyle çıkarılan gazeteye verilen emeği ve harcanan zamanı düşününce ‘vay be!’ dememek mümkün olmuyor. Oysa şimdi, neredeyse biz konuşunca yazan makineler var. Nerden nereye…
 
Gazetenin o yıllarında çıkan, el dizgisi haberlerini ve baskıyı merak ettim. Arşivi araştırdım. Gördüklerim karşısında şaşırdım! O günün koşullarında bile, gazete mükemmeldi. Bulmacası bile vardı. Doğrusu arşivde gezinmek çok keyifliydi.
 
Arif Arslan
Nedim Arslan
Latif Yıldız
Abdullah Kaya
M.Şafi Ekinci
Mereto
Barış Arslan
Nihat Ekinci
Baykuş
Bayram Kalkan
Nuhun Gemisi
Ferit Tunç
Cevher Yunus
Serbest Kalem
Reşat Yiğiz
Hasan Göker
Burhan Tekeş
Yunus Yasak
Mehmet Nur Özer
Hatice
Abdurrahman Erin
İsmail Arslan ve şimdi askerde olan Umut Ayaz’ıyla, emeği geçen herkes, kendine has özelliği ve kendine özgü kalemiyle gazetede ayrı bir renk ve ayrı bir değerdir.
 
Editörü, sayfa sekreteri, muhabiri, redaktörü, matbaacısı, gazete dağıtımcıları, yazarları- çizerleri ve mutfak çalışanlarıyla 29.Yıla merhaba demenin sevincini yaşıyor, iyi ki varsınız diyorum. Ve 1984 yılına ait, el dizgisi baskılarından seçtiğim haberleri paylaşıyorum.