**30 Kasım 2013 tarihinde müracaatları son bulan BDP’de İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine, Batman il genelinde toplam 558 başvuru oldu.
58’İ BAŞKAN ADAY ADAYI
Barış ve Demokrasi Partisi’nde İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine rekor başvuru oldu. BDP PM üyesi Nezir Gülcan, meclis üyeliklerine başvurunun son gününde 120 kişinin müracaat ettiğini söyledi. İlçe ve belde Belediye Başkan aday adaylığına toplam 58 kişinin müracaat ettiğini belirten Gülcan; “Son günde Meclis üyeliklerine beklenilenin üzerinde bir müracaat oldu. Batman merkezinin yarı sıra ilçelerde de beklenilenin üzerinde başvurular yapıldı” dedi.
BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİNE 415 BAŞVURU
30 Kasım 2013 tarihinde sona eren İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine toplam 558 müracaatın yapıldığına işaret eden BDP’li Gülcan, şöyle konuştu; “İlçe ve beldelerde 58’i Belediye Başkan aday adaylığına, 80’i İl Genel ve 415’te Belediye Meclis üyeliklerine toplam 558 müracaat yapıldı. Başvuruların uzatılması yönünde de Genel merkezimizden herhangi bir genelge yok. Başvuruların tümünü seçim komisyonu yolunda değerlendirilecek.”

Editör: TE Bilişim