*Batman Anadolu Lisesi fizik öğretmeni Sedat Güney, 25 yıldır oturduğu evi bile değiştirmedi. Memleketi İzmir kadar Batman’ı seven örnek eğitimci Güney, Batman’da en uzun süreyle görev yapan eğitimcilerden.

BATMAN’DAN AYRILAMIYOR
İlk görev yeri Beşiri ilçesinde 2.5 yıl süreyle görev yaptıktan sonra atandığı Batman’da hem okul hem de ev değiştirmeyen aslen İzmirli fizik öğretmeni Sedat Güney, rekora gidiyor. Pandemi öncesi büyük tatillerde bile Batman’dan ayrılmayan 61 yaşındaki Güney, görev yaptığı Batman Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerin gönlünde taht kurdu. Batman ve Beşiri ilçesinde toplam 27.5 yıldır görev yapan fizik öğretmeni Güney, “Burayı çok sevdim, bir daha da ayrılmadım. Batman’da çok sevdiğim dostlarım ve öğrencilerim var” dedi.

25 YILDIR AYNI EVDE OTURUYOR
Batman’ın Raman Mahallesi’nde kirada oturduğu evi tam 25 yıldır değiştirmeyen sevilen ve başarılı eğitimci Güney’den ev sahibi de memnun. Meslek yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Batman’da bugüne dek eğitim camiasında ne öğrencileri ne de meslektaşlarıyla da hiçbir sorun yaşamayan Güney’i, meslektaşları anlatıyor: “Batman kent merkezinde 25 yıldır eğitimcilik yapıyor. Bugüne ne kadar ne meslektaşlarıyla ne de öğrencileriyle en ufak bir tartışmasını ne görüldü ne de duyuldu. Sedat hoca her yönüyle mükemmel bir eğitimci.”

ÖĞRENCİLERİ NE DİYOR:
Yavuz E: “Liseden hocam. Gerçekten yıllarını bu mesleğe vermiş idealist bir insan. Memleketimizde bu şekilde kalıcı olarak yerleşmesi ve ilin önde gelen kişilerin hocamızın elinden geçmesi, O’nun için de güzel bir duygu olmalı.”

Seda Erken Fırat: “Her zaman Sedat hocanın öğrencisi olmaktan gurur duydum. Hayatımda tanıdığım en idealist öğretmenlerdendir kendisi. Batman için çok büyük bir şans. Hocama saygı ve sevgiler.”

Serdar S: “Sedat hoca memleketimizin eğitim emektarı. Yıllardır Anadolu Lisesi’nde büyük bir özveriyle mesleğine devam ediyor. Adının Batman’da bir okula veya bulvara verilmesini çok isterim. Ellerinden öpüyorum hocam.”

Beyaz Nur: “Örnek aldığım, notları ve çabasıyla takdir ettiğim nadir öğretmenlerden. Keşke herkes Sedat hoca gibi olsa. Öğretmenlik ders saatini doldurmak değil, öğrenciyi fark ettirebilmek aslında.”

Ayşin; “Okulumuzun hatta ülkenin nadide fizik öğretmenlerinden. Yıllarını öğrencilere ve eğitime adayan bu güzel insanın öğrencisi olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Hayatımın her döneminde severek anacağım sayılı öğretmenlerinden. Hep bizimle kalın hocam. Sizden öğreneceğimiz çok şey var.”

Firaz: “Hayata dair bakış açısını derinlemesine bilmek istediğim hocadır. “İnsanlar 2’ye ayrılır; fizikçiler ve diğerleri” sözü Sedat hocadan dolayı söylenmiş olsa gerek.”

Hacire: “Gerçekten mesleğinin hakkını veren nadide hocalardan biri. Onun öğrencisi olmaktan ve onu tanıdığım için çok çok şanslıyım.”

Editör: TE Bilişim