Barış Arslan

*Yeşil alanıyla bilinen TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün alanı bir zamanlar, Batman’ın ortasında bir vahaydı. Batmanlılar, fırsat buldukça soluğu TPAO tesislerinde alırdı. 1993 Yılında eski Bakan ve Başbakanlardan Mesut Yılmaz, konuk olduğu Batman Belediyesi’ndeki konferans salonunun güzelliğiyle nedeniyle eski Belediye Başkan ve Milletvekili Ataullah Hamidi’yi kutlamıştı. İşte Batman’da iz bırakan farklı kareler…

TPAO’DA 60’LI YILLAR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu tesislerden 1960’lı yılların ortalarında tarihi bir kare. Bir zamanlar TPAO’da usta garsonluk yapan merhum Feyzullah Sapan, Sondajda görev yapan Garip Sapan ve uzun yıllar dengbejlik yapan merhum Naim Yağdıran, TPAO eski Ağır Bakım Atölyesi karşısındaki yeşil alanda bu hatıra kareyi çekmişti. 55 Yıl öncesinden kalan o hatıra karede yer alan iki renkli sima hakkın rahmetine kavuştu.

YILMAZ, KONFERANS SALONUNDAYDI

Yıl 1993. Eski Bakan ve Başkanlardan Mesut Yılmaz, eski politikacılardan Hüsamettin Cindoruk’un da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle Batman’a çıkarma yapmıştı. Dönemin Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Ataullah Hamidi’yi ziyaret eden Yılmaz, eski konferans salonunu beğenmişti. Çalışmaları nedeniyle de Hamidi’yi tebrik eden Yılmaz, objektiflere böyle yansımıştı.

ESKİ BİNA’DAN BELEDİYE SARAYINA

Yıl 1992. Batman’a modern bir Belediye Sarayını kazandıran Belediye Başkanı Ataullah Hamidi idi. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın açılışını yaptığı Belediye sarayına taşınma hazırlıklarının yapıldığı dönemde, eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, eski ünite yöneticilerinden İskan Yel, Ömer Ayrılmak, eski Başkan Yardımcı Şerafettin Hamidi, Ali Ulutaş, Ahmet Bavli, Bedrettin Ramanlı, Tahir Taşkın ve diğer ünite müdürleriyle bu hatıra kareyi çekmişti.

İZ BIRAKAN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜYDÜ

Batman Belediyesi’ne bir ömür veren eski Yazı İşleri Müdürü merhum Nurettin Sapan, petrol kentinin eski Belediye Başkanlarının büyük bölümüyle çalışmıştı. Merhum Mustafa Ramanlı’dan Ataullah Hamidi’ye, merhum Salih Gök’ten avukat Abdullah Akın’a kadar Batman’ın eski Belediye Başkanlarının tümüyle çalışan Sapan, 2 katlı eski Belediye binasındaki Yazı İşleri Müdürlüğü makamında bu hatıra kareyi çekmişti. Sapan, iki yıl önce hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Editör: TE Bilişim