Barış Arslan

*Batman’ın Site Mahallesi’ndeki İlkokul ve Ortaokul’da yüzlerce öğrenci yetişti. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde ise 2000’li yılların başına kadar örnek ünite yöneticileri vardı. Batman’ın eski kış mevsiminde ise her yer beyaza bürünürdü. İşte Batman’ın dününe dair farklı kareleri…

70’Lİ YILLARDA SİTE’DEKİ EĞİTİM YUVALARI

1970’li Yılların başında Batman’da eğitim yuvaları sayısı iki elin parmağı kadardı. TPAO tesisleri dışında oturan ailelerin çoğu çocuklarını Site Mahallesi’ndeki eğitim yuvalarına gönderirdi. 1970 yılında Atatürk Ortaokulu’nda eğitim-öğretim gören Hüseyin Ekmen, okul girişinde objektiflere böyle poz vermişti.

TPAO’NUN ESKİ YÖNETİCİLERİ

2000’li Yılların başına kadar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan dönemin ünite müdürleri, alanlarında uzmanlaşmışlardı. Dönemin TPAO Muhasebe Müdürü Mehmet Yıldız, M. Ali Kırşan, Mustafa Cangır, Hüseyin Ekmen ile bazı ünite müdürlerinin de aralarında bulunduğu eski yöneticiler, TPAO’nun kuruluş yıldönümünde Kristal Park’ta objektiflerimize böyle yansımıştı.

KIŞ MEVSİMİ BÖYLE GEÇERDİ

Batman’ın 30 yıl öncesine kadar kış mevsimi kar’lı geçerdi. 1990’lı yılların başına kadar kış mevsimi petrol şehrinde sert geçerdi. TPAO’nun bulunduğu Site Mahallesi, kar yağışıyla birlikte bir başka renge bürünürdü. TPAO’nun eski emektarları da o güzel manzara da hatıra fotoğraf çekmeyi ihmal etmezdi. İşte TPAO’nun eski emektarlarından Yaşar Sessiz, Hüseyin Ekmen ve Şirin Aytekin’in 1991 kış mevsiminde Batman-Site Mahallesi’ndeki manzarasından bir kare.

BİR ZAMANLAR NARGİLE

Yıl 1987. Cafe’lerin olmadığı dönemlerde Batman’da nargile yok denecek kadar azdı. Odun sobası etrafında bir araya gelen petrol şehrinin eski simaları, nargile ile günün yorgunluğunu atarlardı. İşte TPAO’nun eski emektarlarından Hüseyin Ekmen ile Nahit Eren’in, eski Tereceler ofisinde çektikleri hatıra fotoğraf.

Editör: TE Bilişim