Barış Arslan

*Batman’ın emektar futbol sahası TPAO’nun o tesislerinin dili olsa da dünü anlatabilse. Eski Sanat Enstitüsünün Sahası da mahalli takımların turnuvalar arası maçların oynandığı adresti. Ünlü İşadamı Metin Güneş’in de forma giydiği eski Güneşspor’da yıldız sporcular yetişti. İşte Batman’ın dününe dair futbol takımlarından bir kesit…

TPAO SAHASININ DİLİ OLSA!

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesislerinin içindeki futbol sahası sayısız futbol müsabakaları, bayram törenleri ve üniteler arası müsabakalara ev sahipliği yaptı. Batman’ın eski profesyonel takımlarının da müsabakalarını oynadığı o emektar sahada sayısız futbolcu ter döktü. Şimdilerde sentetik sahaya dönüştürülen TPAO’nun 60 yıllık stadı, önceleri topraktı. Daha sonra çimlendirilen o emektar sahanın dili olsa da ağırladığı müsabaka ve tören sayısını anlatabilse.

1966 BATMAN GENÇLİK

Yıl 1966. Yer TPAO stadı. Batman Petrolspor’dan sonra kurulan ikinci amatör takım olan Batman Gençlik’teki sporcular bir zamanlar başarılarıyla adlarından söz ettirmişti. Aralarında hayatta olmayan sporcuların da bulunduğu 53 yıl öncesinin Batman Gençlik takımının eski 11’i: “(Ayaktakiler) Enis, Cemal Kadem, Tevfik Bedir, Çengel Mehmet, Kaleci Muzaffer İnağ, Metin, Ressam merhum Şehmus, Durak, Fethi Baysal, Dede İzzet, Biber Orhan ve Nihat Fırat (Oturanlar).”

80’LERİN PETROL’Ü

Batman Petrolspor’un 1987 yılların başında kurduğu kadro bir çok başarıya imza atmıştı. Antrenörlüğü Müjdat Demir’in yaptığı Kırmızı-Beyazlı ekipte forma giyenler arasında şimdiki Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, file bekçisiydi. İşte o efsane takımın 11’i: “(Ayaktakiler) İsmail Baysal, merhum Veysi Olgun, Feridun Yeni, Hayrettin Aktan, Mehmet Fırat, Hidayet Eren. (Oturanlar) Necdet Fırat, Yaşar Sessiz, Sani, Hayrettin Gülmez ve Siirtli Sait).

ÜNLÜ İŞADAMI GÜNEŞSPOR’DAYDI

Yıl 1977. Stad; TPAO emektar sahası. Batman’ın mahalli takımlarından Güneşspor turnuvaların gözde ekibiydi. Eski Belediyespor, Yeşiltepe ve Siirt YSE’nin başarılı forveti Yusuf Yanar, Petrolspor eski futbolcularından Burhan Kaynak, Erdem Özcan, Ahmet Öner ve Batman Gençliğinin eski sporcularından Aziz Kıdır’ın da aralarında bulunduğu bu kadro da ünlü işadamı Metin Güneş de forma giymişti.

Editör: TE Bilişim