Barış Arslan

*Batman’ın 70’li yıllarındaki gençliği başkaydı. Batmanlı gençler, o dönemlerde modayı takip ederdi. İspanyol paça ve uzun saçlarıyla dönemin Batmanlı gençleri, etkinlikleri kaçırmazdı. 20 Yıl öncesinde Batman’ın tarlalarında patates üretilirdi. Kaliteli ürün üreticileri ödüllendirilirdi. İşte Batman’dan farklı kareler.

NEREDE O GENÇLİK

Yıl 1976. Batman’ın gençliği hem modayı takip eder, hem de uzun saçlarıyla dikkatleri üzerlerine toplardı. 43 Yıl önce fotoğraf sanatçısı Kemal Tapan’ın fotoğraf stüdyosunda çekilen bu karedekilerin bir bölümü şimdilerde Batman dışında. (Ayaktakiler); Dursun Bora, Refik İmamoğlu ve Nuri. (Oturanlar): Batman’ın eski kuaförlerinden Bahri Bayhan, Şerif Argın ve Mustafa Atmaca.

BATMAN’DA PATATES TARLALARI

Batman’da 1997 ila 1999 yılları arasında Vali Yardımcılığı yapan Mehmet Ceylan, Batman’dan sonra Nevşehir’e ardından da Tekirdağ Valisi oldu. Çiftçilerin sorunlarına gösterdiği duyarlılığıyla bilinen Ceylan, patates ekimi yapan üreticilere destek vermişti. İşte Balpınar’da patates tarlasında dönemin Tarım İl Müdürü Erdal Özer’le birlikte ürünü inceleyen Ceylan ve beraberindekiler, objektiflerimize böyle yansımıştı.

ÇİFTÇİLERE FİDAN DAĞITILIRDI

Yıl 1997. Dönemin Tarım İl Müdürü Erdal Özer ve beraberindekiler, bahar mevsiminde fidanları çiftçilere dağıtırdı. Eski Tarım Müdürlüğü binasının bahçesine getirilen fidanlar, Batman’ın tüm köy ve mezralarına ulaştırılırdı. İşte bir fidan dağıtımı öncesinde eski İl Müdürü Özer ve ekibinden bir kare.

BAL YARIŞMALARININ ADRESİ SASON’DU

Yıl 2000. Yer Batman’ın Sason ilçesi. Dönemin Batman Tarım İl Müdürü Malatyalı Erdal Özer’di. O karede Şube Müdürü Celal Aksünger’in de aralarında bulunduğu bal yarışması Jüri ekibi, bal’a puan verirdi. İlk 3’e giren bal üreticilerine altın ile çeşitli sürpriz hediyeler, Tarım Teşkilatı ve Belediye tarafından verilirdi. 19 Yıl öncesindeki bu yarışmalar da artık geride kaldı.

Editör: TE Bilişim