Barış Arslan

*20 Yıl öncesine kadar Cumhuriyet caddesinde yer yer boşluklar vardı. O güzergahta apartmanlar arasındaki boşluklar da sonradan doldu. 1995’te Batman’a konuk olan Tekel’den sorumlu Devlet Bakanı merhum Nafiz Kurt, dönemin Vali Yardımcısı Ahmet Soley’den tütün hakkında brifing almıştı. Türkiye Petrolleri’nin yüzme havuzları ise havuz mevsimine hazırlanırdı. Petrol şehrinin dününe dair birkaç kare daha…

ENGELLİLER BU ALANDA TOPLANMIŞTI
Batman Belediyesi Sarayı önünden geçen Cumhuriyet caddesi karşısında kentin ilk çok katlı apartman yapılmıştı. Şimdilerde atıl durumda olan eski apartmanın etrafında yer yer boşluklar vardı. Şimdi o boş arazilerde de modern apartmanlar yükseldi. Yıl 1999. Dönemin Sosyal Hizmetler’den sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici, şimdi yeni Zeki otel binası bitişiğinde Engellilerle buluştuğunda, o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

TÜTÜN RAPORUNU SOLEY VERMİŞTİ
Yıl 1995. Dönemin Tekel’den sorumlu Devlet Bakanı merhum Nafiz Kurt’tu. Batman’ın eski Vali Yardımcılarından Ahmet Soley, eski Valilik konağında Diyarbakır eski Milletvekili Salim Ensarioğlu ile eski Bakan Kurt’a tütünle ilgili brifing vermişti. Bölgenin kaliteli tütünü Bakan Kurt’un ilgisini çekmişti. İşte o ziyaretten geride kalan fotoğraf. Eski Bakan Kurt, hayatını kaybetti. Salim Ensarioğlu ise aktif politikayı bıraktı.

BURASI ESKİ DEVLET HASTANESİ
1987 Yılında dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’ın açılışını yaptığı eski Devlet hastanesi 2004 yılına kadar hizmet verdi. Esentepe dibindeki Devlet hastanesi binası şimdi de yeni camii-külliye için yıkım için gün sayıyor. Bir dönemler koridorları hasta yoğunluğundan geçilmeyen hastaneye giden engelliler, engelli rampası sorunuyla karşılaşıyordu. İşte eski hastaneden bir manzara.

TP HAVUZLARI BÖYLEYDİ
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün havuzları, yaz mevsimi öncesinde elden geçirilir, temizlenirdi. Yıktırılan eski 1 nolu misafirhanenin bitişiğindeki havuza daha çok TP’deki yöneticiler ile site kalan aileler giderdi. Yıl 1987.  TP’nin gözde havuzu yaz sezonuna hazırlığında objektiflerimize böyle yansımıştı. Yaz mevsiminde Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nün havuzları dolup taşardı.

Editör: TE Bilişim