YILLARI BATMAN’DA GEÇEN HEKİMDİ

Dr. Cengizhan Özer, Batman’ın ilk tabibiydi. Hükümet Tabipliği görevinden sonra yollarının kesiştiği TPAO ise Cengizhan Özer’i Batman’dan bırakmadı. Merhum Kadir Sungur ile birlikte uzun yıllar ‘TPAO İşçi Sağlığı Servisi’nde görev yapan aslen Hataylı Özer, petrol emekçilerinin kıyafetiyle görev yaptığı günler de olmuştu. Geçen yıl yaşama veda eden Özer, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün sevilen hekimlerindendi.

SONDAJDA ATALAY VE EKİBİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü görevinden önce Sondaj Makine Bakım Ünite Müdürlüğü Talat Atalay’ın sorumluluğundaydı. TPAO Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, döneminin başarılı ünite müdürlerinden Atalay, petrol emekçileri ile iç içeydi. Ekibindeki eski personeller arasında Kadir Atasal’ın da aralarında bulunduğu eski petrol işçilerinin tamamı şimdilerde emekli. Atalay, daha sonra TPAO Batman Bölge Müdürlüğü görevini üstlendi.

AHISKA, PETROLCÜLER İLE İÇ İÇEYDİ

1996 ila 1998 Yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nü yapan Erdal Ahıska, mütevaziliği ile petrolcülerin gönlünde taht kurmuştu. TPAO Kristal Park’ta bir veda yemeğinde eski petrol emekçilerinden Kadir Atasal, THY Batman eski Müdürü Mehmet bey, TPAO emeklilerinden Davut Dalay, Adnan Gümüş ile objektiflere böyle yansımıştı. Ahıska, halen Kuzey Irak’ın Kürt bölgesinde özel petrol kuruluşlarında üst düzey yönetici olarak görev yapıyor.

TPAO ÜNİTELERİNDE KURBAN KESİLİRDİ

Yıl 1992. Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Fikret Yöndem idi. TPAO eski Muhasebe Müdürü merhum Mehmet Yıldız, İnşaat Başmühendisliği Şef ve Amirlerinden Abdulhalim Karabıyık, Şaban Özmarasalı, Güvenlik Amiri merhum Sadi Özbeden, Abdulhakim Türe ve Midyatlı merhum Nail Algan’ın da aralarında bulunduğu İnşaat Başmühendisliği’ndeki görevliler, kurban kesiminde bir araya gelmişti. 30 Yıl önce Batman Rafinerisi’nin sembolü olan TCC kulesi de fotoğraf karesine yansımış.

TPAO’DA ÜNİTELER ARASI FUTBOL TURNUVASI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde sadece Voleybol değil, üniteler arası futbol turnuvası da düzenlenirdi. Batman Petrolspor’un 90’lı yılların ortalarında Teknik Direktörlüğü’nü Malatyalı Zafer Güler’in yaptığı dönemde eski futbolcular Park Restaurant’ta bir araya gelir, sohbet eder, daha sonra da emektar statta kıran kırana geçen müsabakalara çıkarlardı. İşte eski futbolculardan Feridun Yeni, Mehmet Tan, Methi Kayra, Hayrettin Gülmez, Metin Sevim, merhum Halil Türe ve TPAO emeklisi Nuri Kaya’nın da aralarında bulunduğu eski futbol emekçilerinden geride kalan kare.

Editör: TE Bilişim