*TPAO kurulduktan sonra ‘petrol emekçisi’ olarak işe başlayan Mehmet Şefik Alpaslan, 1963-1968 yılları arasında Yeni Türkiye Partisi’nden Beşiri Belediye Başkanlığına seçildi. 5 Yıllık görevinin ardından Alpaslan, tekrar döndüğü TPAO’dan emekli oldu. Batman Lisesi’nin sembol isimlerinden Orhan Alpaslan, kariyerli öğrenciler yetiştirdi. Batman’ın dününe ait bir kesit kare daha…

 

TPAO’DAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

1960 Yılından önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde işe başlayan Mehmet Şefik Alpaslan, Batman’ın Beşiri ilçesinde bir dönem de Belediye Başkanlığı yaptı. 1963-68 Yılları arasında Beşiri’de Yeni Türkiye Partisi’nden Belediye Başkanlığına seçilen Alpaslan, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi’nden mezun olmuştu. O dönemler lise mezunu olanlar, askerliğini yedek subay olarak yapıyordu. Alpaslan, Beşiri Belediye Başkanlığı görevinden sonra tekrar  ‘dönüş’ yaptığı TPAO’dan emekli olmuştu. Alpaslan, 78 yaşında yaşama veda etmişti.

KARİYERLİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİREN EĞİTİMCİ

Batman Lisesi emektarlarından emekli eğitimci Orhan Alpaslan, ömrünün yarısı Batman’ın tarihi Lisesi’nde geçti. Öğrenciliğinin de geçtiği lisede Öğretmen, İdarecilik ve Müdür Yardımcılığı yapan Alpaslan, 1975-80 yılları arasında Batman Belediyesi’nde merhum Mustafa Ramanlı döneminde ‘tahakkuk memuru’ olarak göreve başladı. Alpaslan, 1980 ile 2007 Yılları arasında Batman Lisesi’nde görev yaptı. Uluslar arası sanatçı Ahmet Güneştekin, Milletvekili Ziver Özdemir, İş insanı Ferhat Nasıroğlu, Vali Şehmus Günaydın ve Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven gibi bürokratların yanı sıra farklı meslek gruplarında kariyer edinen öğrenciler yetiştiren Alpaslan, şimdilerde emekli.

İNCİ, YAMAÇ VE BAŞGÖR

Bu kare, 1989 yılının 2 Mart’ın da Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın kuruluş yıldönümünün yapıldığı TPAO eski park restorant salonunda çekildi. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, Batman’ın son İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Başgör ve 1989 yılına kadar SSK Batman eski Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ramazan İnci’nin de bulunduğu Batman Çağdaş’ın 5. yıldönümü etkinliği dönemin ilçe yöneticilerini bir araya getirmişti. Efsane Müdür Yamaç 3 yıl önce hayata veda ederken, Batman’ın son İlçe Emniyet Müdürü Başgör, atandığı İstanbul’a yerleşti. Prof. Dr. İnci ise İzmir’de yaşıyor.

80 DARBESİ ÖNCESİNDE BATMANLI SUBAYDI

Batman Belediyesi’nin eski ünite müdürlerinden ve bir dönem de eğitimcilik yapan emekli Bayram Sayın, 1980 darbesi öncesinde Ankara-Mamak Muhabere Okulu’nda yedek subaydı.  Askerlikte gerek disiplini ve gerekse iş hayatındaki başarısıyla dikkat çeken Batmanlı Sayın, 1979 ve 1981 yılları arasında vatani görevini yaptı. Sayın, 1980 darbesinde izinli olarak geldiği memleketi Batman’da, sevenlerinin ilgisiyle karşılaşmıştı.

GENÇLİK PARKI HATIRASI

Batman’da bir zamanların moda takipçisi Bayram Sayın’dı. Adana Çukurova Üniversitesi Makine bölümü mezunlarından Batmanlı Bayram Sayın, vatani görevi öncesinde Ankara Gençlik Parkı’nda 1979 yılının Kasım ayında çektiği askerlik hatırası. Bir dönemler petrol kentinde şıklığıyla bilinen Bayram Sayın, modanın takipçilerindendi.

Editör: TE Bilişim