BATMAN MEYDANI VE YOĞURTÇU KADINLAR

1957 Yılından beri Batman’da etkinliklerin adresi olan Cumhuriyet Meydanı’nın 90’lı yılların manzarası. Bir zamanlar meydanın sembolü; eski Demir otelinin zemin katındaki Kazım Usta idi. 1’nci Cadde de bir zamanlar iş insanı Mahmut Ortaboy’un mekanının bulunduğu yerin üst katı Radar Otel’di. Ağrılı olmasına rağmen Batman’ın sağlık sektöründe çığır açan röntgen uzmanı Abdulbari Taşdemir’in, devasa dövizi ve İş Bankası eski binası da kareye yansırken, Batman’daki yoğurtçu pazarı ise sebze-meyve haline komşuydu.

GENÇLERİN DÜŞÜ PETROL’DE FORMA GİYMEKTİ

1970’li Yılların başında Batman Petrolspor, sporun her branşında aktifti. Batman Lisesi’nin ilk mezunlarının da düşü; Petrolspor Kulübünde forma giymekti. Futbol kadar voleybol ekibinin de güçlü olduğu Kırmızı-Beyazlıların 1972-73 sezonda Batman Lisesi’nin mezunlarından Selami Toprak, Ünal Durukan ve Mithat Danış’ın, TPAO Melih Genca kapalı spor salonunda çektikleri hatıra kare. Batman Lisesi’nin 1972-73 mezunlarından Petrolofisi emektarlarından Ünal Durukan Samsun, Toprak Ankara ve Danış ise İstanbul’da yaşıyor.

BATMAN’IN ESKİ MEZUNLARI

1971-72 Batman Lisesi mezunlarından Cemal Seven ve Ünal Durukan, mezuniyet belgelerini aldıklarında bu hatıra kareyi çekmişti. Bir zamanlar liseli öğrenciler, uzun saçlarıyla dikkat çekiyordu.  Batman Lisesi eski kayıt memuru, Seven ile Durukan’a mezuniyet belgesini verirken objektiflere böyle yansımıştı.

DEĞİŞEN TÜPRAŞ RAFİNERİSİ

1955 Yılında üretime başladığında ‘TPAO’ sorumluluğunda olan TÜPRAŞ Batman Rafinerisi, 2007 yılında özelleştirilmişti. Koç grubuna geçtikten sonra Batman Rafinerisi’nin sembollerinden TCC Ünitesi kaldırılmıştı. 1986 Yılında TPAO’dan ayrılan TÜPRAŞ Rafinerisinin 1980’li yılların manzarası böyleydi.

SSK HASTANESİ’NİN UNUTULMAYAN BAŞHEKİMİYDİ

Batman eski SSK Hastanesi’nde uzun yıllar ‘Başhekimlik’ yapan isim Dr. Yaşar Mete idi. 1975 Yılında Batman SSK Hastanesi’nde ‘pratisyen’ olarak işe başlayan Mete, 1980 yılında ‘Başhekim’ oldu. İki yıl önce kaybettiğimiz SSK eski Hastanesi Başhekimi Dr. Mete, Tıp Bayramı ve Cumhuriyet Balo’larına öğretmen eşi Ümit hanımla birlikte katılırdı. 1990 Yılında Üroloji uzmanı Müfit bey, Dr. Ramazan İnci ve Dr. Sevinç İnci’nin katıldığı TPAO’daki Cumhuriyet Balosu’ndan geride kalan kare.

Editör: TE Bilişim