Batman’ın eski Kaymakamlık binası 10 yıl süreyle Valilik konağı olarak hizmet verdi. Eski Valilik konağından en son ayrılan Vali İsa Parlak’tı. Özel İdare’de kentte üç yer değiştirdi. İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının yapıldığı eski Özel İdare’nin salonları ‘dar’ geliyordu. İşte dünün petrol şehrinden bir kesit fotoğraf…

BATMAN VALİLİĞİ ESKİ KONAĞI

Batman’ın Meydan Mahallesi’nde uzun yıllar Kaymakamlık konağı, 1990 yılından 2001 yılına kadar ‘Valilik Konağı’ olarak hizmet veren binada Tuncer Perçinler, Sami Seçkin, Zeki Şanal, Salih Şarman, Temel Koçaklar ve Sami Seçkin görev yapan Valilerdi. Diğer Valiler ise Kültür Mahallesi’ndeki Valilik konağında çalıştı. Meydan Mahallesi’ndeki eski konak şimdilerde ‘Meydan Ortaokulu’na dönüştü. İşte eski konakta 2000’li yılların Valisi Parlak, eski Tarım İl Müdürü Erdal Özer’in de aralarında bulunduğu Ankara’dan gelen bir heyet, vatandaşların dilekçelerini alırken objektiflerimize böyle yansımıştı.

ESKİ AĞALARIN CEZAEVİ HATIRASI

Yaklaşık 60 yıl önce Siirt Cezaevi’nde bir arada olan dönemin ağaları. Üçü de hakkın rahmetine kavuştu. Raman Aşireti’nin liderliğini uzun yıllar yapan Fahrettin Özdemir ve Beşiri ovasının tanınan ağalarından Alikanlı Rauf Oktay’dan oluşan ünlü simalar, Siirt Cezaevi’nin bahçesinde bu hatıra kareyi çekmişti.

İL KOORDİNASYON TOPLANTILARI ÖZEL İDARE’DEYDİ

1997 Yılında Batman Özel İdare Salonu, Kültür Mahallesi’ndeki binaydı. Şimdilerde yıkılan o binada İl koordinasyon Kurulu toplantısına katılan eski Kozluk Kaymakamı ve şimdilerde Muş Valiliğini yapan İlker Gündüzöz, eski DEDAŞ Behçet Kavşut, eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Tarhan, PTT eski Başmüdürü Tayyip Kırşan ve TEAŞ eski Grup Müdürü Süleyman İlhan’ın aralarında bulunduğu bazı yöneticiler, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BIÇAKÇI’DA EĞİTİM ETKİNLİĞİ

Yıl, 2001. Dönemin Valisi İsa Parlak’tı. Batman Jandarma Bölge Komutanlığında eski Tuğgeneral Mecit Korkut, Milli Eğitim Müdürü merhum merhum Tevfik Köksal, İl Müftüsü Yüksel Kaymak, Bıçakçı eski Köy Muhtarı ve TPAO emeklisi merhum Zeki Kerem, bir sonbahar gününde katıldıkları eğitim yuvasının açılışından bir kare.

SSK HASTANESİ ESKİ ÇALIŞANLARI

Batman SSK eski Hastanesi bahçesinde eski çalışanlarının 2000’li yılların başında bir basın açıklamasında çekilen karesi. O sağlık emekçilerinin çoğu şimdilerde adres değiştirdi. Kimi ise emekli oldu. SSK eski Batman Hastanesi önce Kadın ve Çocuk hastalıkları hastanesine dönüştürüldü, ardından da ‘İluh Devlet Hastanesi’ adını aldı. 1976 Yılında Batman’da eski sağlık kuruluşlarından olan hastanesinin eski fiziki yapısı da değişti.

CİNDORUK’LA GÖREV YAPAN BAŞKANDI

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, 2000’li yıllar öncesinde Değişim Türkiye Partisi Batman İl Başkanlığı görevini de yürüttü. Eski politikacı Hüsamettin Cindoruk’la bir süre çalışan Yaşar’ın, merkez İlçe Başkanlığı ise Çetin Kızılbulut üstlenmişti. DTP İl teşkilatı uzun bir süre Otel GAP’ın arka bölümündeki 2’nci katta açılmıştı. İşte Yaşar ile Kızılbulut’un DTP’de görev yaparken, partililerle sohbet ettiği karenin üzerinden 20 yıl geçti.

Editör: TE Bilişim