BESİCİLERİN YANINDAYDI

İlkokulu Batman’ın Sason ilçesinde, Ortaokulu Beşiri’de okuyan Prof. Dr. Salih Yıldırım, liseyi  ise Siirt’te tamamlamıştı. 20. ve 21. Dönem Şırnak Milletvekilliği yapan Yıldırım, 55. ve 57’nci hükümet dönemlerinde de Devlet Bakanlığı görevini de sürdürdü. Anavatan hükümeti döneminde GAP’tan sorumlu Devlet Bakanlığı görevini de sürdüren Yıldırım, 1996 yılında Batman ziyaretinde besici aileleri dinlemişti. GAP Mahallesi’ndeki besicilerle bir araya gelen eski Bakan Yıldırım, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BEŞİRİ’NİN ‘EFSANE’ BAŞKANIYDI

Batman’ın Beşiri ilçesinde uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan merhum Ahmet Karabulut, iz bırakan Başkanlardandı. 1994 Yılında dönemin Batman Valisi Salih Şarman’la birlikte ilçedeki esnaf gezisine katılan merhum Karabulut’a, eski ilçe Kaymakamı da eşlik etmişti. Beşiri’nin eski Belediye Başkanı Karabulut, Beşiri çarşısındaki gezide Vali ve Kaymakam’la oturduğu kahvede vatandaşların isteklerini dinlemişti.

KÖYLERDE  KARŞILAMA TÖRENLERİ

1990’lı Yıllarda Batman’ın köylerinde, il yöneticilerinin karşılamaları renkli görüntülere sahne olurdu. 1998 yılında dönemin Batman Vali Yardımcılarından Musa Kulaklıkaya, Milli Eğitim Müdürü Fazıl Kardaş ve diğer yöneticilerden oluşan heyet, Çevrimova köyünde böyle karşılanmıştı. Köylüler, oluşturdukları karşılama töreninde dönemin yöneticilerini adeta bağrına basmıştı.

MANAP SEVİLEN EĞİTİMCİYDİ

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliğini yapan Temel Koçaklar, Halk Eğitim Merkezi’nin yılsonu etkinliklerine dönemin yöneticileriyle tam kadro katılırdı. Yılları eğitimde geçen Batman eski Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Manap, eski eğitimci ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Tarhan, HEM’in yılsonu sergisine katılmıştı. Yılların eğitimcisi Manap, bu yılın başlarında yaşama veda etmişti. İşte 22 yıl öncesinin HEM sergisinden geride kalan fotoğraf.

HİNDİ PALAZI TESİSİNDE NÖBET

1990’lı Yılların başında Özel İdare ile Tarım Müdürlüğü’nün Akça (Tilmiz) köyü karşısında kurduğu ‘Hindi palazı’ tesisinde hırsızlık vakalarının önlenebilmesi için pompalı tüfekle nöbet tutan bekçiler vardı. Bir süre hindi palazının yetiştirildiği o tesis, daha sonra kapatılmıştı.

TPAO’DAN BİR EKİNCİ GEÇTİ

Aslen Kayserili olduğu halde yılları Batman TPAO Bölge Müdürlüğü’nde geçen Bölge Müdür Yardımcısı Şeref Ekinci, petrol emekçilerinin sevdiği yöneticilerdendi. 1990’lı Yıllarda İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında TPAO’nun petrol aramalarını değerlendiren Ekinci, TPAO Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselmişti. Batman’dan sonra Trakya Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Ekinci, uzun bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. Başarılı petrolcü Ekinci’nin, Batman Çağdaş’ın sararan arşivindeki son karesi.

Editör: TE Bilişim