NİŞAN-DÜĞÜN TÖRENLERİNİN ADRESİYDİ

Bir zamanlar TPAO’da görev yapan mühendis ve yöneticiler, nişan ve düğün törenlerini, tek ağırlama ağırlama yeri olan 1 Nolu Misafirhanede yapardı. 1967 Yılında hayatını Siirt-Kurtalanlı Baloğlu ailesinden Hülya hanımla birleştiren TPAO’nun ilk Sosyal İşleri Şeflerinden Sakaryalı Yalçın Çetinel’in nişan törenine TPAO eski yöneticilerinden Esat Can, Adil Canlı, Bozo İsmet ve bir grup petrolcü katılmıştı. Misafirhanedeki nişan ve düğün törenlerine petrolcüler aileleriyle birlikte katılırdı.

TPAO’DA GEÇEN BİR ÖMÜR

Site Mahallesi’nin bulunduğu TPAO tesislerinde bir dönemler ağırlama mekan olarak bilinen 1 nolu Misafirhane, Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel’e bağlı idi. İstanbul ve Ankara’dan gelen dönemin üst düzey yetkililerini ağırlayan isim ise Yalçın Çetinel idi. TPAO ödüllü orkestrasının verdiği konserleri de izlemek isteyen çevre illerin, protokol üyeleri de Misafirhane’de ağırlanırdı. İşte orkestranın as solisti İlhan Telli’nin de aralarında bulunduğu siyah-beyaz karede yer alanlar; TPAO İkmal memuru Adil Canlı, Eğitim Şefi Esat Can, Eczacı Haydar Azizoğlu ve Yalçın Çetinel ile eşlerinin 50 yıl öncesinde misafirhanede çektikleri hatıra kare. Çetinel’in yaşamının büyük bölümü TPAO misafirhanede geçti.

BATMAN’IN İLK VETERİNERİ

Yıl, 1968. Yılbaşı balosunun yapıldığı yer TPAO 1 nolu misafirhanesiydi. İlçe döneminde Batman’ın ikinci veterinerlerinden Diyarbakırlı Nevzat Üçok, eşiyle birlikte dönemin Sosyal İşler Şefi Yalçın Çetinel’in konuğu olmuştu. Diyarbakır’dan misafiriyle Batman TPAO Misafirhanesi’ndeki baloya katılan Üçok, hafta sonları da TPAO Orkestrasının konserine adeta aboneydi.

TPAO MENSUBU GİBİYDİ

Batman’ın ilk eczacılardan Silvanlı merhum Haydar Azizoğlu, TPAO’da yıllarca görev yapan ilk doktorlardan Tarık Yeğiner, Muzaffer Kulluk, Cengizhan Özer ve Kadir Sünger’le boş zamanlarında bir aradaydı. Azizoğlu’nu sürekli TPAO’da görenler, TPAO’nun bir mensubuymuş gibi görürdü. Oysa merhum Azizoğlu, Batman’ın ilk eczacısıydı. Bu isimlerin tamamı hayata veda etti. TPAO’nun tüm etkinliklerinde yer alan merhum Azizoğlu’nun yakın arkadaşlarından bir de Yalçın Çetinel idi. İşte Çetinel ile Azizoğlu’nun 60 yıl öncesinde misafirhane’de eşleriyle birlikte yemek masasından geride kalan bir kare.

Editör: TE Bilişim