Barış Arslan

*TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde iz bırakan başarılı şoförlerden "Koreli Behcet" lakaplı Behcet Salman'dı. TPAO'dan emekli olduktan sonra Salman, Suudi Arabistan'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. 1980'li yıllarda Batman Lisesi, eğitim fakültesi eşdeğerindeydi. Sason ilçesindeki bal yarışmaları ise kentte günün konusu olurdu. İşte dünden Batman’ın farklı kareleri.

PARMAKLA GÖSTERİLEN SÜRÜCÜLERDİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde iz bırakan yöneticiler kadar başarılı ve titizlikleriyle bilinen personeller de vardı. Burası 80'li yıllarda TPAO'nun Ağır Bakım Nakliyat yeri. O yıllarda şıklığıyla dikkat çeken ‘Koreli Behcet’ lakabıyla tanınan Behcet Salman, giyimiyle tam bir pilot görüntüsü vermiş. 1980'de TPAO'dan emekli olduktan sonra Suudi Arabistan'da tır sürücülüğünü yaparken, kaza geçiren ‘Koreli Behcet’ hayata veda etmişti. Merhum Salman, halen Batman'da görev yapan Dr. Muammer Temuçin'in de kirvesi olmuştu. İşte merhum Koreli’nin TPAO eski ağır nakliyat parkı’nda çektiği hatıra kareden geride kalan bir fotoğraf.

BAL YARIŞMALARI VARDI

Yıl 2001. Dönemin Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Sason Tarım İlçe Müdürü Alaadin Güngördü ve mühendis Celal Aksünger, bal yarışmasına katılan üreticilere puan verirken, Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan da o yarışmayı böyle izlemişti. Sason ilçe meydanındaki bal yarışması yaygın medyada yankı bulmuştu. Son yıllarda bu yarışmalar da tarihe karıştı.

BATMAN LİSESİ MEZUNLARI

Bir zamanlar Batman Lisesi’nde okumak ayrıcalıktı. Batman'ın ilk lisesinden kimler geldi, kimler geçti. Seçkin simaların eğitim-öğretim gördüğü Batman Lisesi’nde 1979-80 mezunları arasında geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Batman Petrolspor eski gölcüsü Halil Türe de mezun olan öğrenciler arasında yer alıyor. 6 Edebiyat sınıfındaki öğrenciler içinde Batmanlı işadamı Sait Gür ile hala eğitimcilik yapan Süleyman Arif de bulunuyor.

TPAO'DAN TEKİNCE GEÇTİ

Yılmaz Tekince, TPAO’nun bir çok ünitesinde görev yaptı. Bir zamanlar TPAO'nun üniteler arası futbol turnuvalarında da forma giyen Tekince, sporcu kişiliği ile biliniyor. Ankara'daki TPAO Genel Müdürlüğüne gitmeden önce Batman Bölge Müdürlüğü’nde güvenlik şef amirliği yapan Tekince, geçen ay Batman'da yapılan uluslar arası yarı maratonda birincilik kupasını almıştı. İşte Tekince'nin, 90'lı yıllarda Batman'da görev yaparken bir karesi.

Editör: TE Bilişim