** CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse başkanlığında CHP’li kadınlar, Şırnak’tan bölge illerine göç etmek zorunda kalan ailelerle görüştü. Siirt dönüşü CHP Batman il teşkilatını ziyaret eden CHP’li kadınlar, izlenimlerini anlattı.

** CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse; “Şırnaklı aileler yoğunluklu olarak Siirt’e göç etmek zorunda kalmış. Birçok aileyle görüştük. Ailelerin yaşam koşulları içler acısı” dedi.

CHP’Lİ KADINLAR BÖLGEDEYDİ
CHP’li kadınlar, bölgedeki olaylar nedeniyle göç etmek zorunda kalan ailelerin sorunlarını tespit etmek amacıyla bölge illerine çıkarma yaptı. Şırnak’tan Siirt’e göç eden ailelerle görüşen CHP’li kadınlar, Siirt dönüşü CHP Batman il teşkilatını ziyaret etti. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse başkanlığında Beşiktaş Belediyesi yöneticisi Gülsen Yılmaz, CHP Kadın Kolları yöneticisi Zehra Eriç, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayfer Cömert ve CHP Kadın Kolları MKYK üyesi İlknur Savcı, CHP Batman İl Başkanı Adnan Yaşar’la bir araya geldi. Basın toplantısı düzenleyerek izlenimlerini anlatan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse; “Bölgede birçok ilin boşaltıldığını biliyoruz. Bunlardan biri de Şırnak. Şırnak tamamen boşaltılmış durumda ve Şırnak halkı bölgeye dağılmış durumda” dedi.





“HENDEKLER KAZILIRKEN
HERKESİN HABERİ VARDI”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, şöyle devam etti: “Şırnaklı aileler yoğunluklu olarak Siirt’e göç etmiş. Ailelerin sorunlarını yerinde tespit etmek için ilk ziyaretimizi Siirt’e yaptık. Mevcut iktidarın yanlış politikaları sonucu vatandaşlarımızın yerinden yurdundan, yaşamından ve birlikte ortak hareket ettiği bölgeden ayrılmasını ne kadar zor olduğunu bölge halkından dinledik. Hakikaten içler acısı, ben o anlamda çok üzgünüm. Biliyorsunuz, bu tür olaylarda en çok çocuklar ve kadınlar etkilenir. Şırnaklı kadınlarımız o kadar üzgünler ki ‘Niçin yerimizden, toprağımızdan olduk’ diye soruyorlar. Aileler, ‘Bu hendekler kazılırken herkesin haberi vardı. Bunu bilerek yaptılar. Peki, bunun bedelini bizler mi ödeyeceğiz?’ gibi sorularla karşılaştık. 4-5 aile aynı evde yaşıyor. Yaklaşık 35 nüfus iki odalı evlere yerleştirilmiş. İçler acısı bir durum, vatandaşımıza görülen yaşam şekli bu mu dur? Sosyal devletin görevi, bu insanların barınmalarını sağlamak. Bu insanları sokağa atarak, sokağa bırakarak, yaşamlarından kentlerinden uzaklaştırarak neyi çözebilirsiniz?”

Editör: TE Bilişim