YILDIRIM’LI PETROLSPOR

Batman Petrolspor’u üç dönem belli aralıklarla çalıştıran Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım, kırmızı-beyazlı camiada iz bırakmıştı. Dönemin kısıtlı imkanları ile Petrolspor’a unutulmaz başarılar kazandıran Yıldırım’ın ilk sezon çalıştırdığı o kadrodaki futbolcular; “Merhum Uğur Yıldırım, merhum Basir Can, kaleci Bedrettin, Hasan Çınar, merhum Hasan Akınbay, Tarık Yurttaş, İkram Aydın, Burhan Kaynak. (Ayaktakiler) Kadir Özbek, Metin Ekinci, Yaşar Sessiz, Şafii Çoğun, Celil Ayhan, Metin Sevim ve Aslan Atalay (Oturanlar).”

İŞTE REKOR KIRAN TAKIMIN YÖNETİCİLERİ

Malatyalı Teknik Direktör İsmail Tekin döneminde 103 golle ikinci lige ‘merhaba’ diyen Batman Petrolspor’un yöneticileri bir dönemler parmakla gösteriliyordu. Batman’da tarih yazan kırmızı-beyazlı o başarılı ekibin yönetimi; “İsmail Tekin, Yaşar Sessiz, Mustafa Kart, Muhasebeci İsmail Özel, Mustafa İşbilir, Feridun Yeni, Hidayet Eren ve Halil Türe.”

BELEDİYE’Yİ KUTLAYAN PETROL

Batman’a ikinci kez ikinci ligi yaşatan Batman Belediyespor’a kardeş takım Petrolspor’un desteği de her zaman vardı. 16 Mayıs şehir stadında unutulmaz maçlara imza atan turuncu-mavililer 1992-93 sezonunda ikinci lige ‘merhaba’ dediğinde Batman Petrolsporlu futbolcular, “Kardeş takım Belediyespor’a 2. Lig’de başarılar dileriz” pankartıyla çıkmıştı. İşte o pankarttan bir kare.

TARAFTAR SEVGİSİ BÖYLEYDİ

Batman Petrolspor’un tarih yazarak 2. Lige girdiği dönemlerde taraftarlar ile kırmızı-beyazlı ekibin futbolcuları arasındaki sevgi ve coşkusu görülmeye değerdi. İşte kırmızı-beyazlı ekibin bir futbolcusu gol attıktan kucaklaştığı futbolseverle o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

BAŞARILI YÖNETİCİLERDİ

Bir dönemler Batman Petrolspor’u başarıdan başarıya koşturan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün yöneticileri iz bırakarak Batman’dan ayrıldı. Dönemin TPAO Bölge Müdürü Mustafa İşbilir, Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kart, eski yöneticilerden Yaşar Sessiz ve Feridun Yeni 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde futbolseverlerle böyle kucaklaşmışlardı.

Editör: TE Bilişim