Reşat Yiğiz

*Gerek Petrolspor gerekse de 16 Mayıs Şehir Stadı Batman’da futbol tutkusunu hep ön planda tuttu. 1997-98 futbol sezonunda altın yıllarını yaşayan Kırmızı-beyazlıları tribünlerde binlerce taraftar izlerdi. Batmanlı futbol severler Süper Lig’deki maçları kaçırmamak için o dönemler otellerin salonlarını doldururlardı. İşte spordan farklı kareler.

PETROL’ÜN MUHTEŞEM YILI

Yıl 1997-98 tribünde şimdiki Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, o dönemler Batman Vali Yardımcısıydı. Protokolde bir başka isim ise Belediye Başkanı merhum Salih Gök’tü. 16 Mayıs Şehir Stadı’nda sezon açılışı yapan Petrolspor’u Batmanlı futbolseverler yalnız bırakmamıştı. İşte stada büyük bir destekle çıkan o kadrodan birkaç yıldız futbolcu: Veysel, Recep, Servet, Faruk, Mehmet Talaş, Okan Babahasan ve Kerim. Petrol’ün taraftarı ise tribünde saatler öncesinden yerini almıştı.

TARAFTAR SALONLARI DOLDURURDU

Batman’da futbol tutkusu bir başkadır. Yıllardır Süper Lig’in maçlarını kaçırmayan futbol severler, o dönemler maçları naklen veren Star ve Lig TV’nin bulunduğu yıldızlı otellerin salonlarına akın ederlerdi. İşte yıllar önce Asko Oteli’nin salonundan Süper Lig’deki bir maçı izleyen futbolsever objektiflerimize böyle yansımıştı.

BEYEFENDİ FUTBOLCUYDU

Aslen Bitlisli orta saha futbolcusu Faruk, Batman Petrolspor’un beyefendi futbolcularındandı. Çabukluğu ve yetenekleriyle orta sahanın adeta dinamosu konumundaki Faruk, Petrolspor’un 2. Lig’e yükselmesinde emek veren  bir futbolcuydu. Faruk, uzun yıllar kırmızı-beyazlı ekibin formasını terletmişti.

STAD ETRAFINDA YAPILAR AZDI

16 Mayıs Şehir Stadı tam 35 yıldır Batman futbolunun hizmetinde. 16 Mayıs Şehir Stadı resmi müsabakalara açıldığında stadyumun etrafında tek-tük yapılar vardı. Şehrin hızla büyüdüğü mahallerden biri de Şafak mahallesidir. 15 bin nüfuslu Şafak’ta, stadın resmi müsabakalara açılmasıyla birlikte nüfusu da son yıllarda ikiye katlandı. İşte stadın etrafında tek tük yapıların olduğu yıllardaki sararan bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim