Reşat Yiğiz

*Batman'ın 59 yıllık kulübü Petrolspor'dan kimler geldi, kimler geçti. Bir dönemler yerli futbolcularla kolej takım hüviyetine kavuşan Petrol'de iz bırakan teknik direktörlerden biri de Levent Arıkdoğan'dı. Spordan farklı kareleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.

SAYISIZ FUTBOLCU YETİŞTİ

Batman Petrolspor, Batmanlı yerli sporcularla başarı çıtasını yükseltmişti. Petrolspor 59 yıllık tarihinde birçok oyuncu yetiştirdi ve büyük kulüplere transferler gerçekleştirdi. Özellikle 90'lı yıllarda takım kadrosu tamamen yerli  futbolculardan oluşan Petrolspor, Şanlıurfa ve Elazığspor’a kök söktürüyordu. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda petrollü eski futbolular seyirciyi selamlarken.

PTT'DEN BATMAN'A GELMİŞTİ

Batman Petrolspor eski kulüp Başkanı Talat Atalay'ın, Ankara PTT'den transfer ettiği Tolga Pak, uzun süre Kırmızı-beyazlı ekibin formasını terletmişti. Futbolseverlerin maç öncesinde moral verdikleri Tolga hem takımın can simidi hem de taraftarların sevgilisiydi. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda futbol severlere doğru koşan Ankaralı golcü oyuncu Tolga'dan bir kare.

GOLCÜ ERCAN

Eski Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’ın bizzat transferini gerçekleştirdiği forvet elamanı Ercan, kalecilerin korkulu rüyasıydı. Şanlıurfaspor’a uzatma dakikalarında attığı golle Batman Petrolspor’a Süper Lig biletini almıştı ancak Antalya’daki finallerde Petrol hüsrana uğramıştı. İşte bir dönemler Petrol’ün başarılı futbolcusu olan Ercan.

ARIKDOĞAN, KART VE  BAYMAZ

Türkiye Petrolleri bünyesinde olduğu dönemde Batman Petrolspor, yönetici ve teknik heyetiyle dikkatleri üzerine topluyordu. 1999-2000 futbol sezonunda, aslen Mersinli Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’ı takımın başına getiren Petrol'ün eski Asbaşkanı Mustafa Kart ve genel kaptan Baymaz takımın çıtasını yükselmişti. İşte TP Kristal Park’ta Arıkdoğan’a sözleşme imzalatan Kart ve Baymaz bir arada.

Editör: TE Bilişim