Reşat Yiğiz

AYGÜL, PETROL-BELEDİYE’DE GÖREV YAPTI

Ankaralı antrenör Muammer Aygül, 90’lı yılların başında Petrolspor’u çalıştırdı. Tamamen yerli futbolculardan oluşan bir kadroyla 3. Ligde mücadele eden Kırmızı-beyazlı ekibin eski antrenörü Aygül, Petrol’ün eski futbolcularından Sait Baymaz, Burhan Bağcı ve Metin Şimşek’in de aralarında bulunduğu Batmanlı futbolcularla hedefi büyütememişti. Antrenör Aygül, 1999-2000 sezonunda ise Batman Belediyespor’un Teknik Direktörlük görevini üstlenmişti.

CİZRE, BATMAN’I KUTLAMIŞTI

1995-96 Sezonu Batman Petrolspor’un ‘şampiyon’ olduğu dönemdi. 103 Golle 2. Lige ‘merhaba’ diyen Kırmızı-beyazlı ekibi kutlayan ilk ekip ise Cizrespor’du. Yeşil-Kırmızılı ekibin taşıdığı pankartta “2. Ligde Batman Petrolspor’a başarılar diliyoruz” yazısı Batmanlı futbolseverleri ayağa kaldırmıştı. İşte Cizreli futbolcuların, başarı dileyen pankartıyla 16 Mayıs şehir stadına sahaya çıkarken objektiflerimize yansıyan o an.

MEHMETÇİK, STAD DAYDI

Batman Petrolspor ile Elazığspor maçları kıran kırana geçerdi. İki ezeli takımın arasındaki müsabakalarda güvenlik önlemleri had safhada olurdu. Yıl 1992… 16 Mayıs şehir stadında Elazığ’ı konuk eden Batman Petrolspor, güçlü rakibi Elazığ ile 1-1’lik skorla sahadan ayrılmıştı. Maç öncesinde Mehmetçik, stad da geniş güvenlik önlemleri alırken, antrenör Cahit Sönmez ve eski TP çalışanı Nuri Akikol, objektiflerimize böyle yansımıştı.

BELEDİYESPORLU NAMIK!

Fatih Zambak’ın Teknik Direktörlüğünü üstlendiği 1993-94 futbol sezonunda Batman Belediyespor, Ankara-Sincanspor’da forma giyen forvet Namık’ı kadrosuna katmıştı. Başarılı forvet geçirdiği sakatlık yüzünden takıma adapte olamamıştı. Bir sezon Batman’da kalabilen Namık, daha sonra başkentin yolunu tutmuştu.

Editör: TE Bilişim