Reşat Yiğiz

24 YILLIK TAKIMIN HAZİN SONU

Batman Belediyespor, Batman’ın futbolunda iz bırakan bir ekipti. Kadrosunun çoğunluğu yerli futbolculardan oluştuğu dönemde Turuncu-Mavililer, hep zirveyi hedefledi. Şimdi ki 1955 Belediyespor Teknik Direktör Metin Şimşek, İbrahim, Cengiz, kaleci Fehmi ve Şafii’nin de formasını terlettiği 1995-96 sezonundaki Belediye, 16 Mayıs şehir stadında seramonide.

“KÖYÜMDE OYNAMAK İSTİYORUM”

Batman ‘İl’ olduktan sonra Batman kent merkezine bağlı belde ve köy takımları, amatör lige renk katmıştı. 90’lı yıllarda TP ile Aydınkonak sahasında maçlarını oynayan köy takımları müsabakaları köylerde oynamak istiyordu. Köy takımlarının temsilcileri, Batman hava limanı girişinde “Köyümde oynamak istiyorum” yazılı dövizleri objektiflerimize böyle yansımıştı.

16 MAYIS AÇIK TRİBÜNÜ!

Batman Belediyespor ve Petrolspor’un şampiyonluklarını kutladıkları 16 Mayıs şehir stadı, geçmişte renk cümbüşü gibiydi. 1994-95 futbol sezonunda şampiyonluğunu kutlayan Batman Petrolspor’a bir destek de Mehmetçik’ten gelmişti. Bayraklarla süslenen 16 Mayıs şehir stadının açık tribününden bir manzara.

DOSTLUKLARI HEP SÜRDÜ

Batman Petrolspor’un altyapısında yetişen Selman Gönül ve kaleci Bedrettin Sütçü, Kırmızı-beyazlı ekipte ayrılmaz ikiliydi. İkisi de aktif futbolu uzun süre önce bırakmıştı. Selman Gönül antrenörlük görevini sürdürürken, kaleci Bedrettin Sütçü ise giyimcilik sektöründe hizmet veriyor. Yıllar önce bir kampta Bedrettin ile Selman objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim